c

Skanska rakentaa Junttanille tuotantolaitoksen Kuopioon

Lehdistötiedotteet 31.1.2008 14.35 CET

"Junttan investoi kasvuun rakennuttamalla Kuopion Kylmämäkeen uuden tuotantolaitoksen, Junttan-keskuksen. Noin 15.000 neliömetrin Junttan-keskukseen tulee sijoittumaan paalutuskoneiden kokoonpano sekä toimistotilat. Laitoksen rakentaa Skanska, ja työmaa on jo käynnistynyt.

Valmistuttuaan Junttan-keskus mahdollistaa paalutuskonetuotannon kapasiteetin kolminkertaistamisen. ""Uuden tehtaan tuotantotavat ja -menetelmät tulevat olemaan moderneinta, mitä alalla on tarjolla, ja voimme muunnella tuotannon tasoa hyvin joustavasti"", kertoo Junttan Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lindbom.

Kylmämäen uudelle teollisuusalueelle viiden kilometrin päähän Kuopion keskustasta suunnitellaan useiden metallialan yritysten keskittymää. Tämä tuo uusia työpaikkoja ja osaamista Kuopioon.

Skanska on aikaisemmin tehnyt Junttanille toimitilojen laajennustöitä.

Junttan Oy on suomalainen hydraulisten paalutuskoneiden ja -laitteiden suunnitteluun, valmistamiseen, markkinointiin ja huoltoon erikoistuva yritys. Junttan Oy on perustettu vuonna 1976, ja se kuuluu PiloMac-konserniin. Konserniin kuuluvat Junttanin lisäksi metsäkoneita valmistava Oy Logset Ab Mustasaaressa sekä ExcaDrill-kallioporalaiteliiketoiminta Tervossa. PiloMac-konsernin liikevaihto on yli 90 miljoonaa euroa. Junttanilla Kuopiossa työskentelee noin 160 henkilöä. Junttan kehitti kokonaan hydraulitekniikkaan perustuvan paalutuskoneen vuonna 1979, ja on siitä lähtien ollut alan edelläkävijä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Junttan Oy, toimitusjohtaja Tommi Lindbom, Contact, puh. 050 554 0222

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Janne Mönkkönen, Contact, puh. 0400 579 364

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, Contact, puh. 020 719 2384

www.skanska.fi www.junttan.com

"