c

Tikkurilan uusi liike- ja asuinrakennus valmistuu hyvää vauhtia

Lehdistötiedotteet 30.1.2003 11.51 CET

KESKON ETELÄ-SUOMEN ALUEKESKUKSEN LEHDISTÖTIEDOTE 30.1.2003

KESKON LIIKE- JA ASUINRAKENNUKSEN HARJANNOSTAJAISET VANTAAN TIKKURILASSA

Keskon Eläkekassa rakennuttaa liike- ja asuinrakennuskohteen Vantaan Tikkurilaan. Hankkeen urakoitsija on Skanska Etelä-Suomi Oy. Asunto Oy Asematie 13:n rakentaminen Tikkuraitilla aloitettiin joulukuussa 2002, ja rakennuksen harjannostajaisia vietetään tänään 30.1. Tikkurilan keskustaan rakennettavaan kohteeseen tulee liiketiloja ja 100 asuntoa. Liiketilat avataan asiakkaille huhtikuussa 2003 ja asunnot valmistuvat kesäkuun lopussa 2003. Liiketiloihin sijoittuvat Intersport urheiluliike, R-kioski, kultasepänliike Timcen, Tikkurilan Akvaario- ja Lemmikkieläinkauppa, Telian matkapuhelinmyymälä sekä kahvila Wayne`s Coffee.

Kiinteistön käyttöön tulee noin 140 autopaikkaa maan alle. Hankkeen bruttoala on 12 880 m2 ja tilavuus 44 700 m3. Liiketilojen koko on 1 400 m2. Kohteen investointiarvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Asematie 13 kiinteistössä Tikkurilan keskustassa laadittu kaavamuutos on mahdollistanut nelikerroksisen asuinrakennuksen rakentamisen tontille. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on liiketilaa lähinnä Tikkuraitin puolella.

Rakenteilla oleva hanke tiivistää kaupunkirakennetta mahdollistaen Tikkurilan keskustassa pienimuotoista liikerakentamista, lisäten asumista sekä vahvistaen Tikkuraitin asemaa kävelykatuna. Hanke noudattaa kaupunkisuunnittelussa tällä hetkellä vallitsevaa suuntausta vahvistaa keskustojen asemaa asuin- ja liikekeskittyminä. Vantaan kaupunki on suhtautunut myönteisesti nyt rakennettavaan hankkeeseen kaavoituksesta lähtien. Hanke kohentaa omalta osaltaan Tikkurilan asemaa kaupungin keskuksena.

Hanke on merkittävä Keskon Eläkekassalle siksi, että se lisää merkittävästi asuinhuoneistojen lukumäärää, edustaa ympäristömyönteistä keskustarakentamista ja vaikuttaa omalta osaltaan myönteisesti Tikkurilan keskustan kehittyvään kaupunkikuvaan.

Skanskan ehdotus voitti Keskon järjestämän suunnittelu- ja toteutuskilpailun vuonna 2001. Rakennuttajakonsulttina toimii Sato-Rakennuttajat Oy. Skanska toteuttaa hankkeen Design & Build -palvelukonseptilla, jolloin urakoitsija vastaa rakentamisen lisäksi myös suunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtisuunnittelu Tikkanen Jukka Helsinki Oy.

Lisätietoja: Kesko Oyj/ johtaja Terho Kalliokoski, gsm 0500 585 424 Skanska Etelä-Suomi Oy / johtaja Leo Jokisalo, puh. 09 - 6152 2344