c

Skanska laajentaa ja uudistaa Jyväskylän Paviljonkia

Lehdistötiedotteet 18.12.2007 9.15 CET

"Jyväskylän messu- ja kongressikeskus Paviljonki laajenee, kun Skanska rakentaa kokonaisuuteen uuden messuhallin sekä erillisen, nelikerroksisen pysäköintitalon. Paviljongin nykyiseen rakennusmassaan kiinni tulevien uusien messuhallitilojen päälle tulee lisäksi pysäköintitilaa kaksi kerrosta ja alle kellarikerroksen verran.

Noin 9 miljoonan euron arvoisen urakan ovat tilanneet Jyväskylän kaupunkikonserniin kuuluvat Jyväskylän Paviljonkisäätiö ja Jyväs-Parkki Oy.

Paviljongin vanhoja messuhallitiloja puretaan osittain uusien tilojen tieltä, ja osa vanhoista tiloista korjataan. Korjauksiin sisältyvät ravintolatilojen uudistaminen ja lattioiden korottaminen.

""Paviljongin toimivuudella on merkitystä koko Jyväskylän matkailulle ja liiketoiminnalle, kuten hotelleille ja ravintoloille. Ilman tätä investointia Paviljongissa olisi vaikea järjestää suuria tapahtumia"", sanoo Jyväskylän Paviljonkisäätiön asiamies Mikko Lepo.

""Kun Paviljongin tilat uudistuvat, saamme rakennukseen myös uuden sisäänkäynnin. Tämä parantaa mahdollisuuksia järjestää useita tapahtumia samanaikaisesti. Lisäksi sisäänkäyntiä tulevat ympäröimään ajanmukaistetut ravintolatilat, mikä lisää Paviljongin houkuttelevuutta tapahtumapaikkana"", selittää Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Leo Potkonen. Jyväskylän Messut Oy on Paviljongin tilojen vuokraaja ja käyttäjä.

""Parhaillaan kohteessa ovat menossa maanrakennustyöt, joihin kuuluvat kellarikerroksen rakentaminen messuhallitilojen ja uuden pysäköintihallin alle. Skanskan urakka alkaa näiden töiden valmistuttua huhtikuussa 2008. Messuhalli valmistuu syyskuussa 2008 ja pysäköintitalo joulukuussa 2008"", sanoo Skanska Talonrakennuksen rakennuspäällikkö Jukka Patala.

Skanska on toteuttanut myös Paviljongin kaksi aikaisempaa vaihetta. Kongressisiipi otettiin käyttöön keväällä 1999, jolloin sen pyörivällä katsomolla varustettu 600 hengen auditorio sekä kaksi 300 hengen pyörivää ja tarvittaessa yhdistettävää auditoriota olivat ja ovat edelleen ainutlaatuisia Manner-Euroopassa.

Paviljongissa järjestetään vuosittain noin 500–700 tilaisuutta, joissa vierailee 300 000–400 000 kävijää. Messujärjestäjänä Jyväskylän Messut Oy on ollut useita vuosia Suomen toiseksi suurin.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Contact, puh. 0400 672 617

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Contact, puh. 040 582 9501

Jyväskylän Paviljonkisäätiö, asiamies Contact, puh. 040 830 6379

Jyväs-Parkki Oy, toimitusjohtaja Contact, puh. 020 743 6839

Jyväskylän Messut Oy, toimitusjohtaja Contact, puh. 0500 499 964

www.jklpaviljonki.fi

"