c

Nuorisosäätiön kaksi asuintaloa harjakorkeudessa Helsingin seudulla

Lehdistötiedotteet 20.11.2003 14:08 CET

Kaksi Nuorisosäätiön asuintaloa ovat edenneet harjakorkeuteen, ja yhteisiä harjannostajaisia vietettiin 20.11.2003 Vuosaaressa Helsingissä. Tilaisuudessa puhuivat pääministeri Mauri Niemi.

Kuusikerroksiseen Kiinteistö Oy Pomeranssikuja 1:een Vuosaaressa Helsingissä valmistuu 70 asuntoa ja nelikerroksiseen Kiinteistö Oy Illenpiha 4:ään Kartanokoskella Vantaalla 51 asuntoa. Asunnot valmistuvat kesäkuussa 2004, ja ne vuokrataan 18–30-vuotiaille nuorille. Asunnot ovat Valtion asuntorahaston (ARA) korkotukihankkeita. Pääurakoitsija on Skanska.

– Skanska yhteistyökumppaneineen on viime vuosien aikana ollut mukana toteuttamassa monia Nuorisosäätiön asuntohankkeita pääkaupunki-seudulla. Urakat kattavat yli 300 asunnon rakentamisen. Olemme ylpeitä, koska se on merkittävä määrä Helsingin seudun rakentamisesta. Yhteistyö on ollut mutkatonta, päämäärätietoista ja tavoitteellista, kertoi tilaisuudessa puhunut Skanska Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi.

Näiden asuntojen valmistuttua Skanska on rakentanut Nuorisosäätiölle yhteensä 314 asuntoa: vuonna 2000 valmistui Malminkivi Malmille (72 asuntoa), vuonna 2001 Pikkutapuli Puistolaan (44 asuntoa) ja vuonna 2003 Annintanhua Leppävaaraan (77 asuntoa).

Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen yhteisö ja Raha-automaattiyhdistyksen jäsenjärjestö. Säätiön tehtävänä on nuoriso- ja kasvatustyö. Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö tarjoaa nuorille vuokra-asuntoja, itsenäiseen asumiseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta sekä järjestää asukkaille yhteistä vapaa-ajan toimintaa. Tärkein käytännön tehtävä on vuokra-asuntojen hankkiminen nuorille.

www.nuorisosaatio.fi