c

Nuorisosäätiön kaksi asuintaloa harjakorkeudessa Helsingin seudulla

Lehdistötiedotteet 20.11.2003 14.08 CET

Kaksi Nuorisosäätiön asuintaloa ovat edenneet harjakorkeuteen, ja yhteisiä harjannostajaisia vietettiin 20.11.2003 Vuosaaressa Helsingissä. Tilaisuudessa puhuivat pääministeri Mauri Niemi.

Kuusikerroksiseen Kiinteistö Oy Pomeranssikuja 1:een Vuosaaressa Helsingissä valmistuu 70 asuntoa ja nelikerroksiseen Kiinteistö Oy Illenpiha 4:ään Kartanokoskella Vantaalla 51 asuntoa. Asunnot valmistuvat kesäkuussa 2004, ja ne vuokrataan 18–30-vuotiaille nuorille. Asunnot ovat Valtion asuntorahaston (ARA) korkotukihankkeita. Pääurakoitsija on Skanska.

– Skanska yhteistyökumppaneineen on viime vuosien aikana ollut mukana toteuttamassa monia Nuorisosäätiön asuntohankkeita pääkaupunki-seudulla. Urakat kattavat yli 300 asunnon rakentamisen. Olemme ylpeitä, koska se on merkittävä määrä Helsingin seudun rakentamisesta. Yhteistyö on ollut mutkatonta, päämäärätietoista ja tavoitteellista, kertoi tilaisuudessa puhunut Skanska Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi.

Näiden asuntojen valmistuttua Skanska on rakentanut Nuorisosäätiölle yhteensä 314 asuntoa: vuonna 2000 valmistui Malminkivi Malmille (72 asuntoa), vuonna 2001 Pikkutapuli Puistolaan (44 asuntoa) ja vuonna 2003 Annintanhua Leppävaaraan (77 asuntoa).

Nuorisosäätiö on yleishyödyllinen yhteisö ja Raha-automaattiyhdistyksen jäsenjärjestö. Säätiön tehtävänä on nuoriso- ja kasvatustyö. Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö tarjoaa nuorille vuokra-asuntoja, itsenäiseen asumiseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta sekä järjestää asukkaille yhteistä vapaa-ajan toimintaa. Tärkein käytännön tehtävä on vuokra-asuntojen hankkiminen nuorille.

www.nuorisosaatio.fi