c

Skanska on solminut esisopimuksen Rasti-korttelin kiinteistökaupasta Tampereella

Lehdistötiedotteet 7.4.2011 0.00 CET

Skanska on solminut esisopimuksen Insinöörioppilastalo Oy:n ja Yhteishotelli Oy:n kanssa Tampereen keskustassa sijaitsevan Rasti-korttelin kiinteistökaupasta. Sopimuksen mukaisesti Skanska Kodit vastaa kiinteistön kehittämisestä, ja tarkoituksena on rakentaa kortteliin asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa.

Tammelan kaupunginosassa Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun kulmauksessa rautatieaseman vieressä sijaitsevaan Rasti-kortteliin haetaan kaavamuutosta, joka mahdollistaa asuntorakentamisen. Katutasoon on suunnitteilla myös liike- ja toimistotiloja. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 aikana. Nykyisin korttelissa sijaitsevat Insinöörioppilastalo Rasti siipirakennuksineen ja hotelli Victoria.

Yksikönjohtaja Miikka Routama Skanska Kodeista kertoo Rasti-hankkeesta: "Asuntojen ja katutason liiketilojen rakentaminen edesauttavat kaupungin keskustaa pysymään elävänä. Rakennusten arkkitehtuurisuunnittelussa tullaan ottamaan huomioon kaupunkikuvan vaatimukset Tammelan kaupunginosan avainpaikalla. Kehittyvä kortteli liittyy olennaisesti myös Ratapihan alueen tulevaan kehittymiseen."

"Uuden rakentaminen mahdollistaa myös nykypäivän vaatimuksia vastaavan korkean ekotehokkuuden. Nykyiset, omaa aikaansa edustavat rakennukset ovat tulleet elinkaarensa päähän, ja niiden saneeraus nykytekniikan vaatimuksiin on todettu kannattamattomaksi," toteaa Miikka Routama.

Rasti-kortteli täydentää sopivasti Skanskan asuntotarjontaa Tampereen keskustassa. Ratinanrannan viimeinen vaihe on jo rakenteilla ja alue on valmistumassa alkuvuonna 2012.

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Miikka Routama, puh. 020 719 4625, Contact

Yhteishotelli Oy, toimitusjohtaja Ari Simojoki, puh. 050 557 2877, Contact

Insinöörioppilastalo Oy, toimitusjohtaja Matti J. Mäkelä, puh. 0400 637 402, Contact

  

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä, Skanska Residential Development Nordicia. Se kehittää, suunnittelee ja rakennuttaa asunto- ja aluerakennushankkeita.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 13 miljardia euroa.