c

Skanska jälleen mukana Jazz-Espalla

Lehdistötiedotteet 5.5.2006 10.00 CET

"JAZZIN JUHLAVUONNA JAZZ-ESPA SOI ENTISTÄ KOMEAMPANA

Vuonna 1966 perustettu suomalaisen jazzin katto-organisaatio Suomen Jazzliitto viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi myös 80 vuotta siitä kun s/s Andania-laiva rantautui Helsinkiin tuoden mukanaan suomalaisille aivan uutta musiikkia soittavan amerikansuomalaisten muusikkojen orkesterin. Tapahtumaa pidetään yhtenä tärkeänä alkusysäyksenä suomalaisen jazzmusiikin synnylle ja tuleville vuosikymmenille, joina jazzmusiikki juurtui osaksi maamme musiikkielämää.

Jazzin juhlavuoden kunniaksi Suomen Jazzliiton järjestämä kesän pisin jazzfestivaali Jazz-Espa soi ennätyksellisen laajan muusikkojoukon voimin ja entistä pidempään. Suomalaisen jazzin monipuolinen ja laadukas konserttisarja alkaa jo 29.6. ja päättyy 31.7. Kotimaisten jazzbändien terävintä kärkeä kuullaan Espan lavalla jokaisena arkipäivänä klo 16-18. Jazz-Espan avajaisissa 29.6. lavalle nousee Jenny Robson Acoustic Band. Jazz-Espan muita esiintyjiä ovat mm. Sony Jazzpalkinnolla maaliskuussa palkittu Jukka Eskola yhtyeineen, toukokuussa kisattavan Young Nordic Jazz Comets 2006 Suomen osakilpailun voittaja, Pepe Ahlqvist ja UMO Jazz Orchestra, Alexi Tuomarila Trio, Oddarrang, Unit 6 ja Mr Fonebone.

Perinteeksi muodostunut kesäinen jazztapahtuma käynnistyi Helsingin kulttuurikaupunkivuonna 2000. Vuosien varrella Jazz-Espasta on tullut merkittävä osa Helsingin kesäistä kaupunkikuvaa ja ohjelmatarjontaa.

""Helsingin paraatipaikalla sijaitseva tapahtuma tekee erinomaisella tavalla suomalaista jazzia tunnetuksi lukuisille koti- ja ulkomaisille jazzmusiikin ystäville sekä satunnaisille ohikulkijoille. Tapahtuman jatkumisen on tehnyt mahdolliseksi Esekin ja Lusesin tuki sekä Jazzliiton yhteistyö Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen, Savoy-teatterin ja yritysmaailman kanssa. Jazz-Espan yhteistyökumppanina on ollut jo vuodesta 2000 Skanska ja Groove FM"" kertoo Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Maiju Varilo.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Tarkemmat ohjelmatiedot osoitteessa www.jazzfin.com.

Lisätietoja: Maiju Varilo, Contact, puh. 040-842 3302

"