c

Skanska toteuttaa Hilton Helsinki-Vantaa Airport -hotellin laajennuksen

Lehdistötiedotteet 1.4.2010 0.00 CET

Skanska ja Finavian tytäryhtiö Lentoasemakiinteistöt Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Hilton Helsinki-Vantaa Airport -hotellin laajentamisesta. Skanskan urakkasumma on noin 8,3 miljoonaa euroa.

Laajennuksen yhteydessä hotelliin tulee 84 uutta huonetta ja 400 neliötä lisää kokous- ja ravintolatilaa. Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa 2010, ja ne valmistuvat toukokuussa 2011. Laajennuksen jälkeen hotellissa on 330 huonetta.

Skanskan rakentama seitsemänkerroksinen Hilton-hotelli valmistui vuonna 2007 Helsinki-Vantaan lentoasemalle ulkomaan terminaalin viereen. Vajaan sadan metrin matkan terminaali 2:sta hotellin ovelle johtaa katettu käytävä.

”Hilton Helsinki-Vantaa Airport on lunastanut odotukset täyden palvelun hotellina Helsinki-Vantaan lentokentällä. Helsingistä on tullut yksi johtavista transit-lentokentistä Aasian ja Euroopan välillä. Skanska rakensi hotellin ensimmäisen vaiheen nopeassa aikataulussa, ja halusimme jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä myös laajennuksen toteuttamisessa”, sanoo Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä.

Niin hotellin kuin uuden laajennusosan suunnittelusta on vastannut KVA- arkkitehdit Oy ja sisustussuunnittelusta ruotsalainen Doos Arktiekter Ab.

”Hilton Helsinki-Vantaa Airport on menestynyt loistavasti heti avauksestaan alkaen. Suomen ainoana todellisena lentokenttähotellina se on vakiinnuttanut asemansa niin tehokkaana kokoushotellina kuin lentoliikennettä tukevana käytännöllisenä ja kansainvälisenä majoituspaikkana. On hienoa, että voimme laajentaa hotellia kysyntää vastaavasti”, sanoo hotellin operoinnista vastaavan Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aarne Hallama.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Jarkko Muurimäki, Toimialajohtaja