c

Savelan asuinalueen rakentaminen käynnistyy Jyväskylässä – Skanska rakentaa asumisoikeusasuntoja TA-Asumisoikeus Oy:lle

Lehdistötiedotteet 28.1.2010 0.00 CET

Savelan rakentaminen käynnistyy Jyväskylässä, kun Skanska aloittaa alueen ensimmäisen asuinkerrostalon rakentamisen maaliskuussa 2010. KOy Jyväskylän Laajavuorentie 12 -nimiseen yhtiöön tulee 33 asumisoikeusasuntoa TA-Asumisoikeus Oy:lle. Se valmistuu alkuvuonna 2011.

Savelaan on tulossa kymmenen asuintalon kokonaisuus, joka sijoittuu Laajavuorentien ja Vesangantien kulmaukseen 2,5 kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta. Kortteliin on suunniteltu nelikerroksisia lamellitaloja sekä 8-kerroksisia pistetaloja, kaikkiaan noin 300 asuntoa.

”Skanska suunnittelee alueelle myös vapaarahoitteisia asuntoja, ja pian aloitamme As. Oy Jyväskylän Postitytön ennakkomarkkinoinnin. Nelikerroksiseen Postityttöön on tulossa 18 asuntoa, jotka ovat kooltaan 45,5–74 neliötä”, kertoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

”Alueella on hyvät palvelut, ja niitä täydentää Skanskan rakentama S-market Savela, joka valmistui viime vuoden lokakuussa. Rakennuksessa toimii myös postin palvelupiste”, sanoo Mustakangas.

”Laajavuorentie 12 täydentää hyvin sijainniltaan TA-Yhtymän Jyväskylän asuntokantaa. Kohteeseen valmistuu aikanaan asuntoja laajalle kohderyhmälle kaksiosta neliöön,” kertoo rakennuttajapäällikkö Markku Vartiainen TA-Asumisoikeus Oy :stä.