c

Citycenterin toimistotalo sai kultatason LEED-sertifikaatin

Lehdistötiedotteet 31.10.2011 12.00 CET

Citycenter-liikekorttelissa sijaitsevalle kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n toimistotalolle on myönnetty kultatason LEED®-sertifikaatti. Skanska Talonrakennus Oy toimi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan toimistotalon pääurakoitsijana.

Toimistotalon rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristötehokkaisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi toimistotilojen valaistus on suurelta osin toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla. Ympäristötehokkuutta on haettu lisäksi muun muassa ilmanvaihdon kerroskohtaisella säädettävyydellä ja lämmönläpäisykyvyltään tehokkailla lasirakenteilla.

"Skanskan strategiassa ympäristötehokkuus on tärkeä painopistealue. On hienoa, että ympäristöosaamistamme on hyödynnetty myös Citycenter-toimistotalon rakentamisessa ja että tuloksena on muun muassa tämä LEED-sertifiointi," toteaa aluejohtaja Jarkko Muurimäki Skanska Talonrakennus Oy:stä.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energiankäyttö, materiaalien valinta ja kierrätys, sisäilman olosuhteet ja innovaatiot suunnitteluprosessissa. Arvioinnin tekee puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute, joka toimii U.S. Green Building Councilin alaisuudessa.

Kesällä 2011 valmistunut toimistotalo rakennettiin Citycenter-liikekorttelin entisen autokannen tilalle. Kuusikerroksinen toimistorakennus on vuokrattu kokonaisuudessaan EVLI Pankki Oyj:lle.

Skanska on edelläkävijä LEED-sertifioitujen rakennusten toteuttamisessa. Suomessa ja Virossa Skanskan toteuttamia LEED-hankkeita ovat tallinnalainen kauppakeskus Rocca al Mare sekä Lintulahden toimistotalo ja Kannelmäen Prisma Helsingissä. Skanska AB:lla on myös runsaasti LEED-sertifioituja kohteita muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Jarkko Muurimäki, Toimialajohtaja