c

Skanska Kodit rakentaa Tapanilaan lofteja

Lehdistötiedotteet 14.12.2006 10.04 CET

"Skanska Kodit toteuttaa As. Oy Helsingin Jesperiksi nimetyn kohteen entiseen teollisuusrakennukseen. Jesperiin tulee 23 avaraa loft-asuntoa. Pohjaratkaisut ovat yksilöllisiä, sillä osassa asunnoista asukkaat voivat itse päättää, haluavatko suuren yhtenäisen tilan vai useampia pienempiä huoneita. Asuntojen koot vaihtelevat noin 30 ja 131,5 neliömetrin välillä. Pienimpiin asuntoihin saa 12 neliömetrin parven ja suurimpiin 21 neliömetrin parven.

Teollisuusrakennuksessa on toiminut Suomen Puhallintehdas Oy liki 40 vuotta aina 1970-luvulle asti. Rakennuksen menneisyydestä viestivät osassa asunnoista esimerkiksi tiilimuuratut seinät sekä se, että lattiamateriaalina on lähtökohtaisesti käsitelty betoni. ""Tehtävämme on säilyttää vanha, alkuperäinen tehtaan henki kaikessa, mikä vain on rakennusteknisesti mahdollista"", kertovat kohteen pääsuunnittelijat arkkitehdit SAFA Merja Nieminen.

Helsingin Tapanilassa osoitteessa Kuoppatie 4 sijaitsevan kohteen ennakkomarkkinointi on käynnistynyt ja rakentamisen arvioidaan alkavan keväällä 2007.

""Ensimmäisen ja kolmannen kerroksen hulppea huonekorkeus mahdollistaa sen, että asuntoihin saadaan jopa parvi, jolla mahtuu kävelemään. Toisen kerroksen asunnot ovat matalampia, noin neljän metrin korkuisia. Asunnoista tulee todella valoisia, koska suojellussa julkisivussa on suuret ikkunat"", kertoo Skanska Kotien markkinointiassistentti Selja Santapakka. Hänen mukaansa loft-asuminen kiinnostaa, ja kyselyitä on tullut runsaasti.

Suomen Puhallintehdas Oy, ruotsalaisen Svenska Fläktfabrikenin tytäryhtiö, perustettiin vuonna 1931. Valmistusohjelmassa oli aluksi lähinnä kaapuja ja kuivattimia paperiteollisuudelle. Toiminnan laajentuessa tarvittiin lisätilaa, joten Tapanilaan rakennettiin tehdas vuonna 1936. Sodan jälkeen kysyntä lähti kovaan kasvuun, ja sotakorvaustöidenkin ansiosta Tapanilan tehtaaseen tehtiin laajennus.

Ensimmäiset Skanskan teollisuusrakennuksiin toteuttamat loft-asunnot olivat As. Oy Turun Mekano, joka valmistui vuonna 2003 entiseen Wärtsilän ammattikouluun, ja As. Oy Jyväskylän Fredankulma, joka valmistui entiseen Fredriksonin lakkitehtaaseen vuonna 2004.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy markkinointiassistentti Selja Santapakka puh. (09) 6152 2705, tai 040 756 1138 Contact asiakaspalvelujohtaja Erkki Heikkinen puh. (09) 6152 2385 tai 0400 814 375 Contact

www.skanska.fi/jesper "