c

Leinelän asuinalueen peruskivi muurataan tiistaina 24.8.

Lehdistötiedotteet 24.8.2010 0.00 CET

Tulevan Kehäradan ensimmäinen uusi asuinalue Leinelä on nousemassa Kukkukallion ympärille keskelle Vantaata. Asuntoministeri Jan Vapaavuori muuraa alueen peruskiven tiistaina 24.8. Peruskiveen muurataan päivän lehdet, käytössä olevat Suomen kolikot, uusi Leinelä-lehti, alueen piirustukset sekä lasten piirustuksia tulevaisuuden kodista.

Skanskan ensimmäisten Leinelään tulevien asuntojen ennakkomarkkinointi on alkanut elokuussa. As. Oy Vantaan Metsähiseen Puunhaltijankujan varteen rakennetaan yhteensä 47 asuntoa yhden huoneen ja tupakeittiön asunnosta tilaviin perheasuntoihin. Arvioitu valmistuminen on lokakuussa 2011.

Leinelä on suunniteltu yhteistyössä kaupungin ja sen toteuttajien kesken. Näin on varmistettu, että Leinelästä tulee laadukas ja omaleimainen asuinalue, jolle ominaista ovat hyvät liikenneyhteydet, luonto, esteettömyys ja moni-ilmeinen taide osana arkipäivää.

Leinelään rakennetaan lähivuosina koteja kaikkiaan noin 2600 ihmiselle. Alueelle tulee erikokoisia ja hallintamuotoisia asuntoja sekä kerros- että rivitaloihin. Alueen ensimmäinen päiväkoti valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Liikenteellisesti Leinelä sijaitsee erinomaisessa paikassa: Tuusulanväylän ja Lahdenväylän välissä ja tulevan Kehäradan varressa. Vuonna 2014 valmistuvaa Kehärataa pitkin Leinelään pääsee esimerkiksi lentoasemalta tai Tikkurilasta muutamassa minuutissa.

Leinelän taidekaupunginosa on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyöprojektina, jossa Vantaan kaupungin kumppaneina ovat Asuntosäätiö, Avara, Lemminkäinen, Skanska ja VVO. Leinelän asuinalueen markkinointia toteuttaa Vantaan markkinointi Oy yhdessä Leinelän Kehitys Oy:n kanssa.