c

Skanska peruskorjaa Attilan kiinteistön Tampereella

Lehdistötiedotteet 29.8.2006 15.00 CET

Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Attilan kiinteistön peruskorjaamiseta toimistokäyttöön. Kiinteistö sijaitsee Tampereen keskustassa Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun kulmassa.

Rakennuksessa on kuusi maanpäällistä ja kaksi maanalaista kerrosta, ja se on pinta-alaltaan noin 15.400 neliötä. Urakkaan sisältyvät sisäpuoliset muutostyöt, ja mm. LVIS-järjestelmät ja hissit uusitaan. Urakka työllistää keskimäärin 50 työntekijää. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa ISS Suunnittelupalvelu Oy.

Peruskorjaus valmistuu marraskuussa 2007, jonka jälkeen rakennukseen sijoittuvat Senaatti-kiinteistöjen keskeisinä vuokralaisina Pirkanmaan-Satakunnan maanmittaustoimisto.

Attilan kiinteistö rakennettiin alunperin tehtailija Tampereen yliopiston kirjasto, joka muutti uusiin tiloihin kesällä 2006.

Skanska on toteuttanut Senaatti-kiinteistölle lukuisia kohteita, mm. Oulun yliopiston Tietotalo I:n ja II:n, Maasotakoulun päärakennuksen saneerauksen Lappeenrannassa sekä Normaalikoulun ala-asteen ja maanmittauslaitoksen yhtenäisarkiston Jyväskylään. Parhaillaan on tekeillä toimistotalo Sinetin viimeistelytyöt Jyväskylässä.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut ja asuntojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, maa- ja ympäristörakentaminen sekä talotekniikkapalvelut. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1061,6 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Lasse Laakeristo, puh. 020 719 4620, Contact

Senaatti-kiinteistöt, rakennuttajapäällikkö Jouko Henriksson, puh. 0205 811 453, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, Contact, puh. (09) 6152 2426