c

Päivärannan K-citymarketin pääurakoitsijaksi Skanska

Lehdistötiedotteet 6.9.2007 14.16 CET

"Kuopion Päivärantaan rakennettavan K-citymarketin pääurakoitsijaksi on valittu Skanska. Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Tarmo Stjerna allekirjoittivat urakkasopimuksen tänään. Uusi K-citymarket valmistuu kesällä 2008.

Nyt rakennettava K-citymarket parantaa merkittävästi Kuopion pohjoispuolen palvelutarjontaa, sillä alueella ei ole aiemmin ollut yhtään suurta päivittäistavarakauppaa - lähimmät yhtä suuret liikkeet Kuopiosta pohjoisen suuntaan lähdettäessä sijaitsevat Iisalmessa. Uusi K-citymarket sijaitsee moottoritien varressa Kallansiltojen kupeessa noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

K-citymarketin palvelukseen syntyy hankkeen myötä Kuopioon noin sata uutta työpaikkaa. Lisäksi saman rakennuksen tiloja vuokrataan myös muille kaupan ketjuille. Liiketilojen yhteyteen tulee myös 200-paikkainen ravintola ja 100 neliömetrin kokoinen kauppa sekä autojen pesulinja. Autopaikkoja uudella kaupan keskuksella tulee olemaan noin 600.

Päivärannan K-citymarketin rakennustyöt ovat jo täydessä vauhdissa, ja entinen rakennus on purettu jo tontilta pois uuden kaupan tieltä. ""Skanska aloittaa oman osuutensa liiketilan rakentamisesta heti, kun maarakennusurakka, perustustyöt ja elementtiasennustyöt on saatu sopivaan vaiheeseen"", kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Tarmo Stjerna.

Kesko on suomalainen vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Keskon Itä-Suomen alue, aluejohtaja Contact

www.kesko.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact

"