c

Sellonhuipun rakentaminen alkaa Espoon Leppävaarassa

Lehdistötiedotteet 8.4.2010 0.00 CET

Skanskan ja NCC:n muodostama työyhteenliittymä rakentaa asuinkerrostalon Leppävaaraan Espooseen. Asuintalo tulee osaksi Kauppakeskus Selloa ja sen rakennuttajina ovat Kuntien eläkevakuutus, Eläke-Fennia ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Kauppakeskus Sellon yhteyteen rakennettavassa As. Oy Espoon Sellonhuipussa on 17 kerrosta, ja siihen tulee 151 asuntoa ja toimistotilaa noin 400 neliön verran. Rakennuksen on suunnitellut C & J Arkkitehdit.

Kauppakeskus Sello on Pohjoismaiden toiseksi suurin kauppakeskus kattaen yli 170 liikettä ja palvelua. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa, Kehä I:n ja Turun moottoritien välittömässä läheisyydessä ja kattavien julkisten liikenneyhteyksien varrella.

”Uusi tornitalo sopii mainiosti Leppävaaran keskuksen kaupunkimaiseen ilmeeseen. Liikenteen ja kaupan keskittymä on kasvanut vauhdilla viime vuosina ja palvelee hyvin Suur-Leppävaaran 60 000 asukasta ja seutua laajemminkin”, toteaa Kauppakeskus Sellon toimitusjohtaja Matti Karlsson.

”Rakentaminen on aloitettu maaliskuussa, ja talo valmistuu lokakuussa 2011. Parhaimmillaan hanke työllistää noin 100 rakennusalan ammattilaista”, kertoo aluejohtaja Vesa Tähti Skanskasta.

”Alueen rakentaminen aloitettiin kymmenen vuotta sitten. Sellonhuippu on valmistuessaan tämän työyhteenliittymän viimeinen vaihe”, kertoo NCC:n aluejohtaja Kauko Wasenius.

Skanskan ja NCC:n työyhteenliittymä on rakentanut Leppävaaran keskukseen myös vuonna 2008 valmistuneen 17-kerroksisen toimisto- ja liikerakennuksen Panorama Towerin sekä Kauppakeskus Sellon ja siihen liittyvän Palace Hotel Sellon. Sellon rakennuskokonaisuuteen sisältyy myös pääkaupunkiseutulaisten ahkerassa käytössä oleva Sellosali sekä kirjasto. Parhaillaan Skanska rakentaa 21-kerroksista asuinrakennusta Leppävaaran tornia, joka valmistuu vuoden 2010 lopussa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Vesa Tähti, Projektijohtaja