c

Helsingin Kaislojen porraskäytävissä loistaa Arabianrannan uusin taideteos

Lehdistötiedotteet 13.10.2008 15.00 CET

Skanskan rakentamassa As. Oy Helsingin Kaislat -nimisessä kerrostalossa Helsingin Arabianrannassa julkistetaan tiistaina 14.10.2008 uusi ikkunataideteos, joka kytkeytyy kohteen nimen teemaan eli kaisloihin. Julkistamistilaisuus järjestetään osoitteessa Muotoilijankatu 6 klo klo 17.30-19.00.

Muotoilijankadun päässä porraskäytävien ikkunoissa lainehtivat alueelle tyypillisien kaislalajien hahmot: Järvikaisla, Merikaisla ja Osmankäämi. Teos näkyy talojen ulkopuolelta katsottaessa erityisen hyvin silloin, kun ulkona on pimeää ja porraskäytävissä loistavat valot. Taiteilija Jere Saarelainen on halunnut teoksillaan tuoda kaupunkimaiseen asuinympäristöön luonnon kauneutta ja muistuman maailman myrskyiltä suojaavasta poukamasta ja sen elementeistä. Hiekkapuhallettujen ikkunateosten lisäksi taiteilijan toteutus näkyy viherpihalla, jonka hiekkapolku seuraa kaarevan kivikkorannan muotoa. Sitä myötäilevään mukulakivistä rakennettuun kivikaistaleeseen ovat talon asukkaat voineet tuoda itselleen tutun, isomman kiven.

Arabianrannan asuinrakennuksien taiteilijoiden määrä nousee Saarelaisen teoksen myötä 82:een. Arabianrannan alueelle toteutettujen teosten avulla on luotu erilaisuutta ja ainutlaatuisuutta kerrostalojen yhteisiin tiloihin. Alueen rakentamiskustannuksista 1–2 prosenttia käytetään taiteelliseen yhteistyöhön.

As. Oy Helsingin Kaislojen pääsuunnittelija on arkkitehti Tapio Saarelainen Arkkitehtiryhmä A6 Oy:stä. Pihan suunnittelija on Marja Mikkola MA-Arkkitehdit Oy:stä. Kaislat sijaitsee aivan rannassa, ja sen jokaisesta 33 asunnosta on näkymä Vanhankaupunginlahdelle.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Taideteollinen korkeakoulu, taiteen tohtori Tuula Isohanni, Contact, puh. 050 571 8518

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, Contact, puh. 020 719 2201

www.taik.fi/arabianranta

www.skanska.fi