c

Impivaaran uimahallin korjausurakka valmistuu tammikuussa 2012

Lehdistötiedotteet 21.11.2011 13.50 CET

Turun Sanomissa julkaistiin perjantaina 18.11.2011 artikkeli ”Impivaaran uimahalli voi avautua vasta ensi syksynä”. Artikkelissa esitetään, että Impivaaran uimahallin laatoituksessa olisi ongelmia, jotka ovat aiheutuneet epoksiliiman käyttämisestä. Artikkelissa kerrotaan, että epoksin epäillään olevan terveydelle vaarallista, joten se halutaan poistaa.

Laatoituksessa ei kuitenkaan ole käytetty epoksiliimaa, vaan saumauslaastia, joka sisältää epoksia. Tällaista laastia käytetään yleisesti uimahallirakentamisessa, eikä se ole terveydelle haitallista. Tällä hetkellä hallissa on menossa loppusiivousvaihe, jonka yhteydessä myös hallin laattojen pinnasta pestään saumauslaastin jäämät pois. Laattojen puhdistus on uimahalliremonttien viimeistelyssä täysin normaali ja välttämätön työvaihe.

 Turun Sanomien artikkelissa esitetään myös, että uimahallin valmistuminen uhkaisi lykkääntyä puolella vuodella ja että syynä olisivat laatoitukseen liittyvät ongelmat. ”Työmaa etenee edelleen sen mukaan, että sopimuksen mukaan uimahallin korjausurakka saadaan päätökseen tammikuussa 2012. Tämän jälkeen on vuorossa tilaajan eli tilaliikelaitoksen tekemä lopputarkastus, jonka hyväksymisen jälkeen uimahalli voidaan ottaa käyttöön”, sanoo uimahalliurakasta vastaavan Skanskan työpäällikkö Vesa Hintukainen.

 Artikkelissa myös kyseenalaistetaan Impivaaran uimahallissa käytetyn virolaisen laatoitusaliurakoitsijan työn laatu. ”Tämän urakoitsijan työn laatu on ollut hyvää, ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Aluehallintovirasto ja Rakennusliitto ovat useita kertoja käyneet tarkistamassa urakoitsijan toimintaa työmaallamme, eivätkä myöskään he ole löytäneet huomautettavaa”, toteaa Hintukainen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Vesa Hintukainen, Tulosyksikön johtaja