c

Skanska rakentaa toimistotalon Pikku Huopalahteen

Lehdistötiedotteet 1.2.2001 10.47 CET

PIKKU HUOPALAHDEN VIIMEINEN TOIMISTOTONTTI RAKENTEILLE

Skanska Etelä-Suomi Oy ja Kuntien eläkevakuutus ovat allekirjoittaneet sopimuksen toimistotalon rakentamisesta Paciuksenkadulle Helsinkiin

Skanska rakentaa Kuntien eläkevakuutuksen omistukseen uuden toimistotalon Helsingin ydinkeskustan tuntumaan läntisen sisääntuloväylän Paciuksenkadun varrelle. Skanska toimii suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavana kokonaisurakoitsijana. Uusi rakennus sijoittuu Skanskan toimitalon naapuritontille. Hankkeen rakennustöiden arvo on 110 mmk. Toimitalon kokonaisvuokrapinta-ala on 8 230 m2 ja bruttoala 14 700 m2. Kuusikerroksisen talon tulevia käyttäjiä ovat mm. Iocore Oyj, joka on erikoistunut yritysten liiketoimintakriittisten tietojärjestelmien toimittamiseen, Varian Medical Systems Finland Oy, joka valmistaa ohjelmistoja syövän sädehoitolaitteisiin sekä toimittaa röntgenlaitteita ja syövän hoitolaitteita, ja Skanska.

Helsingin kaupunki myi Pikku-Huopalahden viimeisen toimistotontin Paciuksenkatu 21:een rakennettavaa toimistotaloa varten.

Työt ovat alkaneet heinäkuussa 2000 paalutustöillä, ja talo valmistuu helmikuussa 2002. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen. Avoin toimistotilarakenne, jossa ei ole kantavia ja kiinteitä rakenteita, mahdollistaa täydellisen muunneltavuuden ja hyvän tehokkuuden. Kiinteistössä on autopaikkoja yhteensä 195.

Helsingin Pikku-Huopalahden rakentaminen alkoi vuonna 1986, ja alue on nyt valmistumassa kokonaisuudessaan tämän toimistorakennuksen rakentamisen myötä.

Lisätietoja:

Skanska Etelä-Suomi Oy toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. (09) 6152 2245

Kuntien eläkevakuutus Oy kiinteistöjohtaja Erkki Markkola, puh. (09) 185 7493

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto toimistopäällikkö Juhani Tuuttila, puh. (09) 169 3284

Skanska Oy viestintäpäällikkö, Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact

www.skanska.fi