c

Skanska rakentaa Kauppakeskus Puuvillan Poriin

Lehdistötiedotteet 13.11.2012 9.01 CET

Skanska rakentaa Kauppakeskus Puuvillan Poriin. Hankkeen omistajina ja sijoittajina toimivat Renor Oy ja Ilmarinen. Skanskan urakkasumma on noin 110 miljoonaa euroa.

Skanska rakentaa Kauppakeskus Puuvillan Poriin. Rakentaminen käynnistyy välittömästi, ja tavoitteena on saada kauppakeskus avatuksi joulumyyntiin 2014.

Rakentaminen käynnistyy välittömästi, ja tavoitteena on saada kauppakeskus avatuksi joulumyyntiin 2014. Rakentaminen työllistää parhaimmillaan 300 henkeä. Puuvillan alueen olemassa olevat toiminnot ja palvelut jatkuvat normaalisti rakennustöiden ajan.

 ”Hanke on merkittävä urakka Skanskalle, ja se onkin yksi Suomen suurimmista nyt rakenteilla olevista talonrakentamisen hankkeista”, kertoo aluejohtaja Jari Pölönen Skanskasta.

 Kauppakeskus Puuvillasta tulee suurin kauppakeskus Satakunnan alueella. Koko Suomen mittakaavassa se sijoittuu kymmenen suurimman joukkoon. Kauppakeskuksen valmistuttua siinä on vuokrattavaa liike- ja toimitilaa noin
43 000 neliömetriä.

 Kauppakeskus Puuvillan keskeisen sijainnin ja 2 000 parkkipaikan ansiosta asiointi keskuksessa on vaivatonta. Keskukseen pääsee helposti julkisella liikenteellä, kävellen tai pyöräillen. Kauppakeskus Puuvillaan syntyy 700–800 uutta työpaikkaa.

 Kauppakeskus Puuvillan lähtökohtana on vähäpäästöinen energiaratkaisu. Geoenergiaa käytetään sekä kiinteistön jäähdytykseen että lämmitykseen, ja sen tavoitteena on kattaa 80 % vuotuisesta lämmitys- ja 90 % vuotuisesta jäähdytysenergiasta.

 Kohteelle haetaan LEED-sertifikaattia tavoitteena vähintään kultataso. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energiankäyttö, materiaalien valinta ja kierrätys, sisäilman olosuhteet ja innovaatiot suunnitteluprosessissa.

 ”Valmistuessaan Kauppakeskus Puuvilla sulautuu muuhun Puuvillan alueeseen sen 100-vuotista historiallista miljöötä kunnioittaen. Puuvilla on ainutlaatuinen Porin keskusta-alueella sijaitseva tulevaisuuden kauppa- ja palvelukeskus, joka tukee jo olemassa olevaa kaupunkirakennetta Porissa”, sanoo Renorin toimitusjohtaja Timo Valtonen.

 Puuvillan alueella on jo nyt noin sata aktiivista toimijaa. Alueella asioi, työskentelee ja opiskelee tuhansia ihmisiä päivittäin. Puuvillasta rakentuu uudenlainen kaupan, julkisten palveluiden, koulutuksen, kulttuurin, hallinnon ja vapaa-ajan keskus, joka palvelee koko Satakuntaa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jari Pölönen, puh. 0400 787 376, Contact

Renor Oy, toimitusjohtaja Timo Valtonen, puh 050 364 8737, Contact           

Ilmarinen, kiinteistösijoitusjohtaja Tomi Aimonen, p. 050 366 7501

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 040 500 1246, Contact