c

Skanskan pääkonttorihanke Ruskeasuolla etenee

Lehdistötiedotteet 8.4.2009 0.00 CET

Skanska aikoo rakentaa uuden Suomen-pääkonttorinsa Helsingin Ruskeasuolle Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalle tontille. Rakentamaan päästään todennäköisesti jo tämän vuoden aikana kaupungin käsittelyn ja lupaprosessin jälkeen.

"Toimitalomme rakentamisen käynnistäminen taantuma-aikana olisi Skanskan panos lamantorjuntaan. Hanke on meille nyt erityisen tärkeä sen työllistävän vaikutuksen vuoksi. Olemme sitoutuneet hankkeen aloittamiseen heti, kun se on kaupungin puolesta mahdollista", Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus varasi Skanskalle joulukuussa 2007 Ruskeasuolta tontin, johon yhtiön on tarkoitus toteuttaa tuleva toimitalonsa. Samaan aikaan kaavoituksen etenemisen kanssa Skanska on selvittänyt taloudellisia ja teknisiä edellytyksiä rakennuksen toteuttamiseksi kyseiselle tontille.

Nyt Skanska hakee kaupungilta lisävarausta toiseen, jo aiemmin varatun tontin viereiseen toimistotonttiin, jolle se rakennuttaisi toimistotiloja asiakasyritystensä käyttöön. Samalla yhtiö pyytää oikeutta muuttaa tonttien kallioperässä kulkevan Helsingin Veden ja Helsingin Energian yhteiskäyttötunnelin linjausta. Tunnelin siirto mahdollistaisi molemmille tonteille tarvittavien kellarikerrosten rakentamisen.

"Skanskan hanke on alku uuden toimistoalueen rakentamiselle, kun paikalla sijaitsevan linja-autovarikon uudelleenjärjestelyt on saatu päätökseen. Skanskan suunnittelema toimistotalojen kokonaisuus muodostaisi eräänlaisen pohjoisen portin Helsinkiin, sillä se tulee olemaan ensimmäinen rakennusryhmä Hämeenlinnanväylältä Mannerheimintielle tultaessa", osastopäällikkö Juhani Tuuttila Helsingin kaupungin kiinteistövirastosta kuvaa.

Lisätonttivaraus ja tonttien vuokrausperusteet menevät Helsingin kaupungin kiinteistölautakunnan käsittelyyn 15. huhtikuuta. Lopullisen päätöksen asiasta tekevät kaupunginhallitus ja -valtuusto. Ennen hankkeen toteuttamista tarvitaan myös vahvistus alueen asemakaavalle sekä rakennuslupa.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaava Skanska Commercial Development Finland Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä. Se toimii aloitteentekijänä, kehittäjänä ja sijoittajana toimitilaprojekteissa: toimistorakennuksissa sekä logistiikka- ja liiketiloissa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on noin 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto, virastopäällikkö Mikael Nordqvist, puh. 050 505 3274

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto, osastopäällikkö Juhani Tuuttila, puh. 050 505 3283, Contact