c

Skanska toteuttaa Varmalle vuokra-asuntoja Arabianrantaan

Lehdistötiedotteet 29.5.2013 13.00 CET

Skanska ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ovat allekirjoittaneet sopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Helsingin Arabianrantaan.

Havainnekuva As. Oy Arabiankatu 4:stä

Julkisivultaan punatiilinen, arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:n suunnittelema As. Oy Arabiankatu 4 rakennetaan Arabianrannan keskeiselle paikalle, aivan alueelle nimensä antaneiden Arabian tehtaiden sekä tehtaanmyymälän viereen. Taloon tulee 145 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Autopaikkoja tulee maanalaiseen pysäköintihalliin 80 ja ulos muutamia.

Tontilta puretaan ensin vanha myllyrakennus, ja purkutyöt ovat jo käynnistyneet. Lisäksi paikalla tehdään muita rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä kesän ajan. Kohteen rakentaminen alkaa arviolta syyskuussa 2013, ja se valmistuu alkuvuodesta 2015.

"Nyt käynnistyvä asuntohanke edustaa sitä turvaavaa ja tuottavaa sijoittamista, jota eläkevarojen vastuullinen hoitaminen edellyttää. Uskomme, että erinomaiselle sijainnille rakennettaville korkeatasoisille vuokra-asunnoille on paljon kysyntää. Olemme tyytyväisiä saadessamme pääurakoitsijaksi Skanskan, joka on pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppanimme ", toteaa rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo Varmasta.

”Olemme viime vuosina toteuttaneet useamman suuren rakennuskohteen Varmalle. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut erittäin hyvää, ja onkin mukavaa saada sille jatkoa tällä merkittävällä hankkeella”, sanoo Skanska Talonrakennuksen aluejohtaja Ilpo Luhtala.

As. Oy Arabiankatu 4:n havainnekuva on saatavissa Skanska Oy:stä Liisa Salmelalta. Yhteystiedot löytyvät alta.

 

Lisätietoja:

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo, puh. 010 244 6698, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla yli 870 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2012 Varman maksutulo oli 4,2 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 4,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2013 lopussa 36,2 miljardia euroa.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.