c

Skanskan työmaa Mikkelin keskustassa pyörii kesälläkin

Lehdistötiedotteet 17.6.2008 10.23 CET

"Mikkelin torin tuntumassa oleva rakennustyömaa ei juuri hiljene kesäksikään: Skanska rakentaa Maaherrankadun varrelle As. Oy Mikkelin Katariina ja Aleksanteri-nimisiä kerrostaloja. Aleksanteri saadaan päätökseen kesälomakauden jälkeen, Katariinan arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa 2009.

""Katariinan kellari on jo rakennettu, ja juhannusviikolla pystytämme ensimmäisen kerroksen elementit"", sanoo työpäällikkö Pekka Lyytikäinen Skanskasta. ""Pyrimme siihen, että työmaa aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä lähiympäristölleen.""

Vieressä sijaitsevasta, 1800-luvun puolivälissä rakennetusta Mikkelin lääninvankilasta on haettu innoitusta Katariinan julkisivua ja ulkomateriaaleja varten, kertoo kohteen pääsuunnittelija Anna-Maija Eskonen Arkkitehtitoimisto Jukka Tikkanen Oy:stä Jyväskylästä. Kerrostalon julkisivu on osittain maalattua valkobetonia, osin punatiiltä - vankilan ilmettä hallitsevat puolestaan valkoiseksi rapattu muuri ja suureksi osaksi punatiilinen päärakennus.

Skanska on rakentanut samaan kortteliin myös Mikkelin Karoliinan, jonne uudet asukkaat pääsivät asettumaan taloksi noin vuosi sitten. Mikkelin Katariina ja Aleksanteri täydentävät kokonaisuuden.

Nelikerroksiseen Katariinaan tulee 22 asuntoa. Kaikissa on lasitetut parvekkeet. Asukkaat pääsevät pysäköimään autonsa talon alla sijaitsevaan parkkihalliin.

Turvallisuuteen on Katariinassa kiinnitetty erityistä huomiota, sillä huoneistojen oven ja ulko-oven välille tulee kameralla varustettu ovipuhelinjärjestelmä.

Katariina, Aleksanteri ja Karoliina sijaitsevat 500 metrin päässä keskustan palveluista sekä esimerkiksi Mikkelin matkakeskuksesta, satamasta, urheilukentästä ja konserttitalo Mikaelista.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, asuntomyyjä Jarkko Keränen, Contact, puh. 020 69 0480

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Kari Liikanen, Contact, puh. 020 719 5334

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Pekka Lyytikäinen, Contact, puh. 020 719 5317

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, Contact, puh. 020 719 2201

"