c

Skanskan rakentama Kontulan uusi vanhustenkeskus käyttöön syksyllä 2009

Lehdistötiedotteet 11.10.2007 13.02 CET

"Skanska rakentaa Kontulan Mellunkylään uuden vanhustenkeskuksen, johon tulee sekä vanhainkoti että palvelukeskus. Hankkeen tilaajana on Helsingin kaupungin rakennuttajaorganisaatio HKR-Rakennuttaja. Uusi noin 18 300 bruttoneliömetrin kokoinen vanhustenkeskus nousee aikaisemman, jo puretun palvelutalon ja vanhainkoti-palvelukeskuksen paikalle.

""Uuden rakennuksen kerroksissa 2–6 toimivassa vanhainkodissa on neljä pitkäaikaishoidon osastoa, joissa kussakin on kolme 14-paikkaista ryhmäkotia. Ryhmäkodeissa on yksi kahden hengen ja 12 yhden hengen huonetta pesutiloineen"", kertoo kohteen suunnittelusta vastaava arkkitehti Laura Mattila Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunulasta. Vanhainkotipaikkoja on yhteensä 196 hengelle, ja ne suunnataan dementiaa sairastaville vanhuksille.

Ensimmäisessä kerroksessa toimivaan palvelukeskukseen tulee muun muassa ravintola- ja kahvilatiloja sekä fysikaalisen hoidon tiloja. Lisäksi keskus tarjoaa liikunta-, kerho- ja työpajatiloissaan monenlaista kuntoutusta ja sosiaalista toimintaa lähiseudun ikääntyville. Palvelukeskuksen itäsiipeen yhdistetään myöhemmin erillisenä hankkeenaan rakennettava palvelutalo.

”Helsingin vanhuspalveluohjelman mukaan vanhusten palvelutarjonnan uudistamisessa ja tilasuunnittelussa on ensisijaisesti kysymys laadun parantamisesta. Kontulan hankkeessa ovat olleet tavoitteena tilat, joissa vanhusten toimintakykyä voidaan ylläpitää ja kohentaa. Esteettömyys ja kestävä kehitys ovat suunnittelun lähtökohta”, sanoo Kontulan vanhustenkeskuksen projektisuunnittelija Sari Hedman.

Uuden vanhustenkeskuksen rakennustyöt alkavat syyskuussa, ja arvioitu valmistumisaika on kahden vuoden kuluttua. Rakennuksen kerrosala on noin 15 800 neliömetriä. Kohteen rakentamisen myötä sen vieritse kulkevan Kontukujan linjausta muutetaan jonkin verran, mutta vanhustenkeskuksessa kävijät voivat pysäköidä entiseen tapaan sen varrelle rakennushankkeiden päätyttyäkin.

Skanskalla on parhaillaan rakenteilla useita muitakin vanhainkoti- ja palvelutalohankkeita ympäri Suomea, esimerkiksi palvelutalo Hopeakotka Espoon Eläkekotisäätiölle Karakallioon.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Contact, puh. 040 501 3180

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070

HKR-Rakennuttaja, projektinjohtaja Contact, puh. 050 559 2065

Helsingin sosiaalivirasto, projektisuunnittelija Contact, puh. 040 334 0864

"