c

Kamerakännykkäsovelluksia Skanskan työmaille

Lehdistötiedotteet 18.3.2004 10.59 CET

"Skanska testaa kamerakännyköitä tienrakentamisessa

Matkapuhelinsovelluksiin erikoistunut Bookit Oy toimittaa Skanskalle jo toisen rakennusteollisuuden kännykkäsovelluksen. Projektiin on valittu Skanska Tekra Oy:stä kolme suurta tietyöhanketta, jotka testaavat kännykkäsovellusta käytännössä. Mukana ovat hankkeet Lohja–Lohjanharju, Jyväskylä–Kirri sekä Joroinen–Varkaus.

Työmaille on toimitettu testikäyttöön Nokian kamerapuhelimet. Kehitysprojektin päätavoitteena on löytää työmaatoimintojen ohjausta tehostavia ratkaisuja. Muina tavoitteina on laatuprosessien kehittäminen ja viestinnän tehostaminen.

Projekti käynnistyy työturvallisuuden MVR-sovelluksen testikäytöllä. Jatkossa keskitytään kamerapuhelimen hyödyntämiskohteiden löytämiseen työmaan toiminnanohjauksessa ja laatuprosesseissa. Yhteistyössä ovat mukana Nokia, Radiolinja ja Tekes.

Lisätietoja hankkeesta antaa Ville Saksi, 040 8232 086, Contact.

Kännykkäsovelluksia testattu jo työturvallisuusmittauksissa

Bookit Oy:n DDM-teknologiaan perustuvia työmaasovelluksia on ollut käytössä työturvallisuusmittauksissa Skanskan talonrakennustyömailla jo runsaan vuoden. Järjestelmän tietoja pidetään yllä matkapuhelimella. Turvallisuutta lisäävien toimenpiteiden tiedotus sekä korjaustoimenpiteiden kuittaukset hoidetaan tekstiviestein. Johtaja Tuomas Särkilahti Skanskasta kertoo, että työnjohto ja aliurakoitsijat ovat omaksuneet helppokäyttöisen, kännykällä toimivan työmaiden työturvallisuussovelluksen hyvin käyttöönsä. – Järjestelmän käytöstä on todettu olevan selvää hyötyä, koska matkapuhelimen avulla työturvallisuusasioissa tehdyt havainnot saadaan viestitettyä asioista vastaaville osapuolille välittömästi ja asioiden kuntoon saamisesta tehtävät kuittaukset saadaan vastaanottajalta nopeasti. Skanskan tietohallintojohtaja Aila Vuorian mukaan rakennusteollisuudessa saavutetaan merkittäviä hyötyjä sekä kustannussäästöjä tuomalla tietojärjestelmät työmaalle helppokäyttöisinä ""kuittaus""- sovelluksina, jotka mahdollistavat myös multimedia-aineiston tallentamisen ja ennen kaikkea sen jakelun sekä verkosto-osapuolille että sidosryhmille. Kamerakännykkäsovellus tarjoaa käyttäjälleen sovelluskäytön yhteydessä helpon ja tehokkaan kuva-aineiston käsittelyominaisuuden. Lisätietoja: Skanska Oy, tietohallintojohtaja Aila Vuoria, puh. (09) 6152 2256, Contact

BookIT Oy, toimitusjohtaja Jukka Salonen, 0400 312311, Contact

www.bookit.fi

"