c

Skanska rakentaa Crusellin sillan Ruoholahteen Helsinkiin

Lehdistötiedotteet 25.9.2008 15.00 CET

Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja Skanska Infra Oy ovat tehneet sopimuksen Crusellin sillan rakentamisesta Helsingin Ruoholahteen. Rakennustyöt alkavat syyskuussa 2008 ja valmistuvat syyskuussa 2010. Silta avataan liikenteelle heinäkuussa 2010. Sopimuksen urakkasumma on 17,7 miljoonaa euroa.

Rakentaminen alkaa pohjan ruoppauksella ja rantamuurien rakentamisella. Työt jatkuvat paalutuksilla, työsillan sekä maa- ja välitukien rakentamisella. Sillan kansi valetaan vuoden 2009 syksyllä, jonka jälkeen 49 metrin korkeuteen nouseva teräsrakenteinen pyloni asennetaan paikoilleen. Rakentamisesta ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle, mutta pienveneilijöitä tullaan opastamaan liikkumisessa Ruoholahden pienvenesatamassa kesällä 2009 ja 2010.

"Crusellin vinoköysisiltaan tulee Suomessa ainutlaatuinen teräspalkkien ja betonin arinarakenne, jonka ansiosta sillan kannesta saadaan ohut ja ilmavan näköinen", sanoo työpäällikkö Pentti Ovalo Skanskalta. Noin 150 metriä pitkästä sillasta tulee näyttävä maamerkki Helsingin Ruoholahteen. Ulkonäkövalaistulle sillalle tulee kaistat jalankulkijoille, pyöräilijöille, autoille ja raitiovaunuille.

Valmistuttuaan Crusellin silta tulee palvelemaan Jätkäsaaren uuden asuinalueen asukkaita, sillä sillasta tulee pääväylä asuinalueelta länteen. Jätkäsaaren uusi asuin- ja toimitila-alue tarjoaa asuntoja noin 16 000 ihmiselle ja liiketilaa noin 6 000 työpaikan verran.

Vuonna 2001 Helsingin kaupunki järjesti kansainvälisen siltakilpailun, jonka voittajan ehdotuksesta on tehty mukaelma Crusellin sillan rakentamiseen. Kilpailun tavoitteena oli löytää korkeatasoinen siltaratkaisu, joka ilmentää alueen luonnetta ja huomioi siltapaikan maisemalliset vaatimukset.