c

YH-Suomi ja Skanska yhteistyössä – uusia vuokra-asuntoja Lahteen ja Hämeenlinnaan

Lehdistötiedotteet 2.6.2004 14.18 CET

Skanska rakentaa YH-Suomi Oy:n omistukseen valtion tukemia vuokra-asuntoja Lahteen ja Hämeenlinnaan. Lahteen Ankkurin alueelle rakennetaan kaksi kohdetta, joihin tulee yhteensä 53 asuntoa. Hämeenlinnaan rakennettavaan kohteeseen tulee 22 asuntoa.

Rakennustyöt alkavat välittömästi, ja asunnot valmistuvat keväällä 2005. Lahden kohteiden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Markku Koskinen KSOY Oy:stä. Rakennukset ovat 5-6-kerroksisia yksiportaisia kerrostaloja.

– Lahden seudulla on asuntokysyntää, ja Ankkurin alue on ykköspaikka Lahdessa. Uudet kohteet täydentävät hyvin YH-Suomen asuntokantaa alueella. Uusi moottoritie ja tuleva oikorata ovat selvästi lisänneet Lahden seudun vetovoimaa ja liittäneet sen lähemmäksi pääkaupunkiseutua. Helsingin ja pääkaupunkiseudun talouskasvu on näkynyt asuntokysynnän lisääntymisenä myös Hämeenlinnassa. Nykyisen asuntokannan vuokrausaste on hyvä, ja se on helpottanut myös uusien hankkeiden käynnistymistä, kertoo YH Suomen toimitusjohtaja Perttu Liukku.

– Vuokra-asuntohankkeiden käynnistämiseen on myönteinen signaali uudet korotetut tulorajat. Ne helpottavat keskituloisten ruokakuntien mahdollisuutta päästä arava- tai korkotukivuokra-asuntoon, jatkaa Liukku.

– Omaperustaisen projektikehityksen rinnalla ARA-tuotannon rakentaminen on merkittävä osa Skanskan asuntorakentamista. Vuonna 2003 Skanskalla oli suurin markkinaosuus valtion tukemassa asuntorakentamisessa. uudistustuotannossa ARA-asuntojen aloituksia oli peräti 939, kertoo Skanskan aluepäällikkö Kari T. Hovi. – Nyt käynnistyvistä kohteista tulee hyvätasoisia vuokra-asuntoja upealle paikalle Vesijärven läheisyyteen Lahdessa ja hyvien palvelujen äärelle Hämeenlinnassa, kuvailee Kari T. Hovi.

– Lahdessa on tasapainoiset asuntomarkkinat. Viime vuosina on valmistunut noin 500 uutta asuntoa vuodessa ja rakennuslupatiedot lupaavat kasvua tälle vuodelle. Huolimatta painopisteen siirtymisestä vapaarahoitteiseen tuotantoon on myös vuokra- ja asumisoikeusasunnoille jatkuvaa tarvetta. Tyhjiä vuokra-asuntoja ei Lahdessa ole, vaan hakijamäärät ovat päinvastoin kasvaneet. Uusille, hyvätasoisille ja kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on keskustan alueella kysyntää, joten suuntaamme valtion lainoitusta mielellämme YH-Suomelle ja Ankkurin täydentyvälle alueelle, toteaa Lahden kaupungin asuntoasiainpäällikkö Ari Juhanila. – Hämeenlinna on tasaisesti kasvava maakuntakeskus, jonne on erinomaiset liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulta ja koko Etelä-Suomesta. Hämeenlinnassa on kysyntää laadukkaista vuokra-asunnosta. Nyt rakennettava hanke tulee Jukola-Nummen alueelle, jossa on erinomaiset lähipalvelut, kertoo Hämeenlinnan kaupungin asuntoasiainpäällikkö Virpi Ahonen.

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Kari T. Hovi, puh. (03) 526 5624, 040 825 0464 Contact

YH-Suomi Oy, toimitusjohtaja Perttu Liukku, puh. 0201774560, Contact

Lahden kaupunki, asuntoasiainpäällikkö Ari Juhanila, puh. (03) 81 411, Contact

Hämeenlinnan kaupunki, asuntoasiainpäällikkö Virpi Ahonen, puh. (03) 621 2444, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.yhsuomi.fi