c

Skanskalle yli 30 miljoonan euron urakat Virossa

Lehdistötiedotteet 15.7.2003 12.26 CET

Laituriurakka Muugan satamassa

Skanska EMV on voittanut Muugan sataman laituriurakan Tallinnassa. Urakkasumma on 24,1 miljoonaa euroa. Tilaaja on Tallinnan satamalaitos, Tallinna Sadam AS. Mittava ja teknisesti hyvin vaativa urakka käsittää kahden uuden laiturin rakentamisen säiliö- ja ro-ro-aluksille. Hankkeeseen sisältyvät myös laiturialueen sähkö- ja vedenjakeluverkoston työt.

Uudet laiturit valmistuvat joulukuussa 2004. Skanskan kumppani hankkeessa on AS FKSM. Skanska on toteuttanut jo aiemmin useita hankkeita Tallinnan satamassa.

Narvan jätevedenpuhdistamon kunnostusurakka

Skanska EMV on saanut jätevedenpuhdistamon kunnostusurakan Narvasta, Viron koillisosasta. Hankkeesta järjestettiin kansainvälinen urakkakilpailu. Urakka sisältää sekä suunnittelun että rakentamisen. Asiakas on Narva Vesi AS.

Narvan vuonna 1967 rakennettu jätevedenpuhdistuslaitos nykyaikaistetaan tehokkaasti toimivaksi puhdistamoksi, jossa on erilliset linjat yhdyskuntajäteveden ja teollisen jäteveden käsittelyä varten. Tällä hetkellä Narvan noin 70 000 asukkaan kaupungin yhdyskuntajätevesi käsitellään yhdessä teollisuuden jäteveden kanssa.

Kunnostukseen sisältyy myös puhdistamon huolto- ja hallintorakennusten kunnostaminen. Työt alkavat elokuussa 2003. Narvan vanha jätevedenpuhdistamo jatkaa toimintaansa kunnes uusi puhdistamo valmistuu vuonna 2004. Hankkeen arvo on 7,2 miljoonaa euroa. Pääosa rahoituksesta tulee Euroopan unionin ISPA-projektista. Skanskan kumppani hankkeessa on tanskalainen Krüger AS, joka on jätevedenpuhdistusprosessien asiantuntija.

Jätevedenpuhdistamon kunnostus tulee vähentämään päästöjä Narvajokeen ja Suomenlahteen, ja hanke on yksi suojelutoimista Suomenlahden tilan parantamiseksi. Aiemmin Skanska on toteuttanut Virossa Tallinnan jätevedenpuhdistamon.

Venäjällä Skanska on mukana konsortiossa, joka rakentaa parhaillaan Pietarin lounaista jätevedenpuhdistamoa.

!Lisätietoja:

Skanska EMV, toimitusjohtaja Jaanus Otsa puh. + 372 6 403 380 Contact www.skanska.ee

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski puh. (09) 6152 2300 Contact www.skanska.fi