c

Skanska osti Wärtsilältä tonttimaata Turun Telakkarannasta

Lehdistötiedotteet 9.11.2011 14.28 CET

Turussa Telakkarantana tunnetulla alueella käynnistyy muodonmuutos kun sinne aletaan toteuttaa modernia asuinaluetta. Skanska on ollut yhtenä toteuttajana mukana alueen kehittämisessä jo useita vuosia. Skanska ja Wärtsilä Oyj ovat nyt solmineet aluetta koskevat ensimmäiset tonttikaupat.

Telakkarannan alueella on rakennusoikeutta kaikkiaan noin 50 000 kerrosneliömetriä. Alueelle syntyy uusia asuntoja noin 900 turkulaiselle.

 Aurajoen suulla sijaitsevan Wärtsilän vanhan telakka-alueen identiteetti sopii erinomaisesti asuntorakentamiseen. ja alueen toteutuminen kehittää merkittävästi kaupunkikuvaa.

 "Ainutlaatuinen paikka Aurajoen rannalla luo upeat puitteet asumiselle.  Alue on herättänyt jo paljon kiinnostusta, ja Skanska Kotien tavoitteena on tuoda ensimmäiset asuintalot ennakkomarkkinointiin keväällä 2012," kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Mika Soinio.

 Skanska suunnittelee rakentamisen aloittamista keväällä 2012, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle kesällä 2013. Kahdelle tontille rakennetaan 46 asuntoa kahteen kerrostaloon.

 Aurajokisuun vanhalle telakka-alueelle rakentuva asuinalue valmistunee kokonaisuudessaan vuoden 2020 tienoilla.