c

Skanska rakennuttaa lähes tuhat uutta kotia Pyhäjärven rantaan Tampereelle

Lehdistötiedotteet 7.7.2006 10.25 CET

"Skanska Kodit Oy on hankkinut maa-alueen Tampereen Härmälästä, Pyhäjärven rannasta. Skanska Kodit rakennuttaa alueelle lähes tuhat uutta kotia. Hanke toteutetaan useassa vaiheessa vuosina 2007–2013. Rakennusoikeutta on yli 74.000 kerrosneliömetriä. Alueella on asuntorakentamiseen vahvistettu asemakaava, ja ensimmäisten kohteiden rakentamisen suunnitellaan alkavan keväällä 2007. Myyjä on Cargotecin kontinkäsittelyratkaisuja tarjoava liiketoiminta-alue Kalmar, jonka toimintoja alueella on sijainnut aiemmin.

""Aiomme toteuttaa viihtyisän uuden asuinalueen Tampereen keskustan tuntumaan. Alueen vetovoimatekijöitä ovat sijainti Pyhäjärven rannalla, kaupallisten palvelujen läheisyys sekä erinomaiset liikenneyhteydet. Asumisen viihtyisyyttä lisäävät myös Härmälän saaressa sijaitseva veneilysatama ja ulkoilualueet"", kertoo Skanska Kodit Oy:n aluejohtaja Markus Tanninen. ""Skanskan tavoite on olla johtava asuntoprojektikehittäjä Pohjoismaissa. Härmälän maa-alueen hankinta vahvistaa asemaamme Tampereen seudulla ja antaa hyvät mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme uusia hyvätasoisia koteja hyvältä paikalta keskustan tuntumasta"", toteaa Skanska Kodit Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Joenperä. Vuonna 2005 Skanska Kodit Oy:n rakennuttamia asuntoja myytiin 1750. Pirkanmaalla Skanska Kodeilla on parhaillaan käynnissä useita asuntoprojektikehityshankkeita sekä Tampereella että ympäristökunnissa.

Lisätietoja Skanska Kodit Oy Toimitusjohtaja Ilkka Joenperä, puh. (09) 6152 2277, 040 551 3735, Contact Aluejohtaja Markus Tanninen, puh. 020 719 4631, 040 732 2438, Contact

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro. "