c

Skanska rakentaa Peurungan uuden kylpylän sekä liikunta- ja kongressihallin – suunnitteilla myös vapaa-ajan asuntoja

Lehdistötiedotteet 14.3.2011 12.28 CET

Kylpylähotelli ja Kuntoutus Peurunka on valinnut Skanska Talonrakennuksen uuden kylpylän sekä liikunta- ja kongressihallin pääurakoitsijaksi. Rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2011.  Kylpylä valmistuu joulukuussa 2011 ja liikunta- ja kongressitilat alkuvuodesta 2012.

Peurungan kylpylä

Peurungan nykyinen kylpylä- ja liikuntakupoli puretaan ja tilalle tulee kokonaan uusi rakennus, jossa maamerkkinä tulee olemaan jopa 15 metriin nouseva vesiliukumäen torni. Rakennuksen laajuus on noin 7 500 neliötä.

Uuteen kylpylään on suunnitteilla Pohjoismaiden pisin, yli 120-metrinen vesiliukumäki. Teemana on avaruus, ja tunnelmaa tehostetaan valaistuksen avulla, joka tulee olemaan uusitun kylpylän keskeinen sisustuselementti.

Sisäliikuntatilaa uuteen halliin tulee kahden lentopallokentän verran ja muita liikuntatiloja sekä kuntosaleja rakennetaan kaikkiaan neljä, joista yhdessä on huomioitu erityisesti liikuntaesteiset. Aulatilojen yhteyteen rakennetaan myös täysin uusi 4–6-ratainen keilahalli ja 140-paikkainen ravintola.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anita Höttönen Pöyry Architects Oy:stä.

Rakentamisen aikana kylpyläosasto on suljettu, mutta esimerkiksi osa liikuntapalveluista järjestetään vaihtoehtoisissa tiloissa.

Lisäksi Peurunka ja Skanska Talonrakennus ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen vapaa-ajan asuntojen toteuttamisesta Peurungan alueelle. Vapaa-ajan asunnot toteutetaan mallilla, jossa asunnonomistaja voi antaa asuntonsa Peurungan vuokrattavaksi silloin kuin ei itse sitä käytä.   

”On hienoa, että Peurunka uudistaa ja laajentaa tilojaan. Myös meille tämä hanke on merkittävä. Hankkeen työllistävä vaikutus on noin 45 henkilötyövuotta. Rakentamisaikataulu on kireä ja varsinkin purkutyöt haastavia. Emme pura kupolia heti vaan teemme sen suojassa  sisäpurkutöitä ja rakennamme uusia perustuksia”, kertoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta. ”Peurunka on mainio ympäristö vapaa-ajan asunnoille, sillä se tarjoaa oheispalvelut ja aktiviteettejä. Asuntojen suunnittelu on käynnissä ja markkinointi aloitetaan tämän kevään aikana”, jatkaa Mustakangas.

”Uskomme, että kylpylän uudistus sekä kongressi- ja liikuntatilojen laajentaminen lisää merkittävästi asiakkaita ennen kaikkea perhe- ja yritysasiakassegmenteissä, joten tulemme tarvitsemaan lisää huoneistotyyppistä majoituskapasiteettia. Nyt allekirjoitettu aiesopimus tulee vahvistamaan asemaamme entisestään monipuolisena matkailukeskuksena”, sanoo Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta.