c

Skanska rakentaa Huutjärven koulun Pyhtäälle

Lehdistötiedotteet 31.3.2006 9.34 CET

Skanska rakentaa Huutjärven koulun Pyhtäälle. Hanke on Pyhtään kunnan kaikkien aikojen suurin talonrakennusurakka. Koko hankkeen budjetti on 9,1 miljoona euroa, ja Skanskan urakan osuus siitä on 6,5 miljoonaa euroa. Talotekniikkaurakoitsija on Tekmanni Oy.

Uusi koulu rakennetaan vanhan koulun viereen Huutjärven keskustaan. Kaksikerroksisen rakennuksen kerrosala on 7.330 m2 ja tilavuus 35.300 m3. Koulun pihalle tulee mm. leikkipaikka, pallokenttiä ja skeittirata. Koulun pääsuunnittelija on arkkitehti Anssi Junkkari arkkitehtitoimisto Junkkari-Käppi Oy:stä.

Rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2006 ja koulurakennus valmistuu kesäkuussa 2007. Vanhan koulun paikalle rakennettava koulupiha on valmis marraskuussa 2007.

Syksyllä 2007 yli 500 esi- ja perusopetuksen oppilasta, 35 opettajaa ja noin 15 muuta koulun henkilöstöön kuuluvaa pääsee aloittamaan työnsä uusissa, nykyaikaisissa tiloissa.

Koulun nykypäivään kuuluu avoimuus, moniammatillinen työyhteisö ja laaja yhteistyökumppanien verkosto. Huutjärven koulussa on myös kunnan nuorisotiloja sekä esikoululaisten iltapäivähoito. Kunnan kirjastokin sijaitsee viereisellä tontilla. Koulu tekee yhteistyötä myös naapurissa olevan päiväkodin kanssa.

Huutjärven koulu on luonnollinen yhdistysten, järjestöjen sekä harrastus- ja opintopiirien toimintapaikka. Koulun liikuntatilat ovat kuntalaisten käytössä viikon jokaisena päivänä. Lisäksi Huutjärven koulu antaa hyvät puitteet erilaisten juhlien järjestämiselle.

Huutjärven koulun oppimisympäristön suunnittelussa on kiinnitetty huomio seuraaviin seikkoihin: tilat tukevat oppimisen ja opettamisen asettamia toiminnallisia ja pedagogisia tavoitteita. Oppimisympäristö on turvallinen ja esteetön. Tilat ovat käytöltään joustavia, muunneltavia ja erilaisiin toimintoihin soveltuvia. Perus- ja erikoisluokkahuoneet suunnitellaan niin, että ne tukevat tutkivia ja kokeellisia työtapoja sekä oppilaiden yhteistyötä. Koulupihan suunnittelussa näkökulma on sama kuin varsinaisen koulurakentamisenkin suunnittelussa. Piha-alue suunnitellaan siten, että se soveltuu eri-ikäisten lasten ja nuorten välituntien ja vapaa-ajan viettoon. Luonnollista piha-aluetta säilytetään mahdollisimman paljon.

Skanska on aikaisemmin rakentanut Itä-Suomessa mm. Savonrannan koulukeskuksen, Taipalsaaren koulukeskuksen ja Lappeenrantaan Myllymäen koulukeskuksen. Parhaillaan on rakenteilla Jynkänlahden koulu Kuopiossa ja Savonniemen Kampus Savonlinnassa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Kari Hovi, puh. (05) 622 5368, Contact Skanska Oy, viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. (09) 6152 2426, Contact Pyhtään kunta, tekninen johtaja Pekka Eurasto, puh. 0207 211 660, Contact. www.pyhtaa.fi