c

Skanska rakentaa Kodin Terran Kuopion Pitkälahteen

Lehdistötiedotteet 5.5.2009 0.00 CET

Skanska rakentaa uuden Kodin Terra -tavaratalon Kuopion Pitkälahteen. Tilaaja on Osuuskauppa PeeÄssä.

Kohteen kokonaispinta-ala on noin 13 000 neliötä. Myymälän lisäksi Terrasta löytyy suurempien tuotteiden noutopiha ja kesäisin erillinen puutarhamyymälä. Liike tulee sijaitsemaan keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien päässä Kuopiossa valtatie 5:n varrella. Samalla tontilla toimii nykyisin Pitkälahden ABC-liikennemyymälä.

”Työt alkoivat toukokuun alussa, ja kohteen on määrä valmistua tammikuussa 2010. Tiiviin aikataulun vuoksi työturvallisuuteen on haluttu kiinnittää erityistä huomiota. Skanska onkin rakennusalalla edelläkävijä työturvallisuudessa ja siksi sopiva yhteistyökumppani hankkeellemme ”, Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää toteaa.

”Kodin Terran rakentaminen on tässä suhdannetilanteessa tervetullut hanke Skanskalle sekä Kuopion alueelle. Hanke työllistää 40–50 rakennusalan ammattilaista”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n Itä-Suomen alueyksikön johtaja Tarmo Stjerna.

Kohteen vastaava työnjohtaja on Esa Kuukkanen, projekti-insinöörinä Taneli Korhonen ja työnjohtajana Tuomas Perämaa.

Kodin Terra on S-ryhmän rakentamisen ja asumisen tavaratalo, joka tarjoaa sisustamiseen, rakentamiseen, remontointiin sekä pihaan ja puutarhaan liittyviä tuotteita ja palveluja. ”Uusi Kodin Terra parantaa merkittävästi asiakasomistajien palvelutarjontaa Kuopissa sekä lähiympäristössä”, toteaa Osuukauppa PeeÄssän toimialajohtaja Kyösti Varmo.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Kodin Terra on S-ryhmän rakentamisen, sisustamisen ja puutarhan tavaratalo. Se on uuden ajan rautakauppa, jonka palvelut on suunnattu rakentamisen ammattilaisten sijasta ensisijaisesti kuluttajille. Kokonaisvalikoimissa on yli 70 000 tuotetta, joista reilu puolet suoraan myymälästä ja loput toimitusmyyntinä. Kodin Terralla on pitkät aukioloajat: se on avoinna arkisin klo 7-21, lauantaisin 7-18 ja aukiololain puitteissa myös sunnuntaisin. Ensimmäinen Kodin Terra avattiin Lahteen vuonna 2005, ja tällä hetkellä Terroja on Lahden lisäksi Salossa, Porissa ja Jyväskylässä. Syksyllä avataan uudet liikkeet Kajaanissa ja Tuusulassa.