c

Kisakylän rakentaminen hyvässä vauhdissa - asunnot valmistuvat kesäkuussa 2005 hyvissä ajoin ennen yleisurheilun MM-kisoja

Lehdistötiedotteet 9.11.2004 11.33 CET

Yleisurheilun MM-kisojen kisakylän uusien asuntojen rakennustyöt Otaniemen Teekkarikylässä Espoossa etenevät suunnitellusti. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Skanska.

– Rakennuksien rungot ja vesikatot ovat valmiita, kertoo kohteen vastaava työnjohtaja Juha Karhu Skanskasta. – Laadimme yleisaikataulun viime keväänä ja sovimme tavoitteen vesikattovaiheelle. Olemme pysyneet hyvin aikataulutavoitteessamme. On tärkeää huolehtia siitä, että sisätyövaiheille ja samalla rakennuksien kuivumiselle jää riittävästi aikaa.

Kohteen laajuuden vuoksi ensimmäisessä rakennuksessa tehdään jo laatoitus- ja kalusteasennustöitä samaan aikaan, kun viimeisessä viidennessä rakennuksessa vielä viimeistellään vesikattoa. Tämä tekee työmaan työskentelyolosuhteista haastavat.

– Hankkeen kaavoitus ja suunnittelu toteutettiin nopeassa tahdissa, jotta asunnot saadaan MM-kisoihin tulevien urheilijoiden käyttöön hyvissä ajoin. Suunnittelijat ovat sitoutuneet tiukkaan aikatauluun, ja kaikki suunnitelmat ovat tulleet ajallaan. Yhteistyö kohteen tilaajan, Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan, kanssa on myös sujunut ongelmitta. Hankkeen ongelmattoman sujumisen takaa toimiva projektiorganisaatio aina työntekijästä tilaajaan saakka, toteaa vastaava työnjohtaja Karhu.

Rakentaminen aloitettiin keväällä 2004, ja asunnot valmistuvat kesäkuussa 2005 hyvissä ajoin ennen kisoja. Kisojen jälkeen asunnot tulevat Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden käyttöön. Otaranta koostuu 5 rakennuksesta, joihin tulee 141 asuntoa, huoneisto-alaltaan yhteensä 6428 m2. Hanke on valtion rahoittamaa ARA-tuotantoa.

Rakennushankkeen etenemistä voi seurata osoitteessa www.otaranta.net.

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy, tuotantoinsinööri Olli Metsäranta, puh. (09) 6152 2024, Contact Skanska Talonrakennus Oy, vastaava työnjohtaja, Juha Karhu, puh. 040 707 6235, Contact

www.helsinki2005.fi