c

Savatien asfalttiliiketoiminta Skanskalle

Lehdistötiedotteet 16.2.2000 12.33 CET

ULKOINEN TIEDOTE 16.2.2000

Skanska-konserniin kuuluva Asfaltti-Tekra Oy on ostanut Savatie Oy:n asfaltointi- ja tienpäällystysalan liiketoiminnat Pohjoismaissa. Liiketoimintoja jatketaan Savatien nimellä. Siirtyneen liiketoiminnan palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy ostajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan ulkopuolelle jää Savatie Oy:n emoyhtiön SA Holding Oy:n muu liiketoiminta. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupalla tulee olemaan positiivinen vaikutus Skanska Oy –konsernin tulokseen vuonna 2000.

Savatie Oy on vuonna 1973 perustettu rovaniemeläisen Seppo Ahon omistama perheyritys, joka on toiminut Suomen lisäksi Pohjois-Norjassa ja –Ruotsissa päällysteurakoinnissa. Nyt ostettava liiketoiminta vuonna 1998 oli noin 90 miljoonan markan liikevaihtotasolla. Yrityksen palveluksessa vuonna 1998 oli keskimäärin 100 henkilöä.

Asfaltti-Tekran Savatie –yksikön toiminnasta vastaa aluejohtaja Seppo Kemppainen, joka raportoi Tekra Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sevalle.

Skanska Suomi Oy, toimitusjohtaja Mauri Niemi: ”Yrityskauppa on Skanskan kasvustrategian mukainen. Asfalttiliiketoiminnan vahvistaminen on luonnollinen lisä Tekralle, joka on Suomen johtavia tienrakentajia. Yrityskauppa vahvistaa Tekran asemaa päällystemarkkinoilla ja monipuolistaa sen tuotantoa sekä alueellisesti että asfaltoinnin eri tuotealoilla.”

SA Holding Oy, toimitusjohtaja Seppo Aho: ”SA Holding Oy myynyt osan liiketoiminnastaan Skanskalle. Tästä eteenpäin SA Holding keskittyy asfaltointikoneiden kehittämiseen ja valmistukseen sekä maansaneeraukseen ja kiinteistöliiketoimintaan.”

Lisätietoja :

Skanska Suomi Oy toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09) 6152 2320

Tekra Oy toimitusjohtaja Hannu Seva, puh. (09) 2766 0222

SA Holding Oy toimitusjohtaja Seppo Aho, puh. 0400 392 435

www.skanska.fi

Skanska Oy, Viestintä, Cristina Rinnetie-Uski, puh (09) 6152 2300 Contact