c

Salon Retail Park harjakorkeudessa

Lehdistötiedotteet 11.6.2008 10.19 CET

Turuntien varteen, Salon ja Halikon rajalle, on syntymässä Salon mittakaavassa poikkeuksellisen suuri, pääasiassa kodintuotteisiin, rakentamiseen ja vapaa-aikaan keskittyvä liike-keskus. Kiinteistörahasto FEA:n, jota hallinnoi Aberdeen Property Investors Finland Oy, ra-kennuttama Salon Retail Park tuo alueelle noin 20.000 kerrosneliötä uutta liiketilaa.

Salon Retail Park on kotiin, rakentamiseen ja sisustukseen keskittyvä uusi kaupan keskittymä Salon ja Halikon rajalla. Sijainti on Salon parhaita kauppapaikkoja, 110-tien varressa, keskellä kaunista peltomaisemaa, laajenemassa olevan Prisman ja ABC-aseman naapurissa. Liikekeskukseen rakennetaan ajoyhteys sekä Prisman pihalta että suoraan 110-tieltä. Pihalla on lähes 500 pysäköintipaikkaa suoraan liikkeiden edessä.

Salon Retail Parkin kokonaispinta-ala on noin 20.000 m². Lokakuun lopussa 2008 valmistuvassa liikekeskuksen ensimmäisessä osassa tulevat sijaitsemaan keskuksen vetureina toimivat Suur-Seudun Osuuskaupan SSO:n uusi rauta- ja sisustusmyymälä Kodin Terra ja Tokmannin Tarjoustalo.

Toinen osa valmistuu helmikuun lopussa 2009 ja sinne on vuokralaisiksi tulossa mm. Gigantti ja Jysk täydentämään tarjontaa. Vielä vapaana olevat noin 3.000 m² on tarkoitus jakaa useamman pienemmän toimijan kesken, jolloin keskuksen tarjonta monipuolistuu entisestään.

”Salo lähikuntineen on merkittävä markkina-alue ja liikekeskuksen sijainti Prisman vieressä ohjaa asiakasvirtoja myös uuteen retail parkiin. Lisäksi olemme onnistuneet saamaan liikekeskukseen merkittävät ankkurivuokralaiset, Kodin Terran ja Tarjoustalon”, sanoo FEA-rahaston Asset Manager Kalle Jokela Aberdeenista. ”Salon Retail Park sopii hyvin rahastolle pitkän aikavälin sijoituk-sena.”

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen. Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy, jonka sivu-urakoitsijoina toimivat LVI-töissä YIT-Kiinteistötekniikka ja sähköpuolella Tekmanni Oy. Lisäksi työmaalla työskentelee suuri joukko ali-urakoitsijoita.

”Uusi liikekeskus on suurin Salossa kerralla toteutettu rakennusprojekti ja merkittävä työllistäjä”, toteaa projektipäällikkö Jari Martinmäki Skanskasta.

Salon Retail Parkin omistaa Fennian, Eteran ja Aberdeenin yhteinen kiinteistörahasto

Salon Retail Parkin omistaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran, Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennian, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennian ja Aberdeenin norjalaisen kiinteistörahaston Aber-deen Property Fund Nordic/Baltic ASA:n perustama kauppakeskuskiinteistöihin sijoittava kiinteistörahasto Kauppakeskuskiinteistöt FEA Ky (FEA), jota hallinnoi Aberdeen Property Investors Finland Oy.

FEA:n sijoituskohteita ovat kauppakeskukset, retail park -tyyppiset kohteet, muut liike- sekä logis-tiikkakiinteistöt pääkaupunkiseudulla, kasvukeskuksissa sekä muissa suurimmissa kaupungeissa Suomessa.

Rahastoon hankittavien kohteiden, kuten Salon Retail Parkin vuokrauksesta, manageerauksesta ja markkinoinnista vastaa Aberdeen.

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy Jari Pölönen, aluejohtaja Puhelin: 0400 787 376 Sähköposti: Contact

Aberdeen Property Investors Finland Oy Kalle Jokela, Asset Manager Puhelin/GSM: 010 3040 457 Sähköposti: Contact