c

Skanska voitti Ratinan tontinluovutuskilpailun

Lehdistötiedotteet 16.8.2006 13.49 CET

"Skanska voitti Tampereen kaupungin järjestämän Ratinan etelärannan tontinluovutuskilpailun ehdotuksellaan Aallotar. Voittonsa ansiosta Skanska sai valita korttelista parhaimmaksi katsomansa rakennuspaikan, läntisen pihapiirin, jolle se rakentaa runsaan sadan asunnon kokonaisuuden lähivuosien aikana.

Skanskan Aallottaren pääsuunnittelijana oli arkkitehtiryhmä A6 Oy. Tampereen valtatielle rajoittuva rakennusosuus on yhdeksänkerroksinen, kun taas lähimpänä rantaa kerroksia on korkeintaan viisi. Kilpailun arvosteluryhmän mukaan ""ehdotuksen rakennuskokonaisuus näyttäytyy valtatielle voimakkaana ja ryhdikkäänä, mutta pihan puolella rakennusten sirous ja pienimittakaavaisuus takaavat miellyttävän lähiympäristön"". Arvosteluryhmä kiitti myös ehdotuksen asuntojen pohjaratkaisuja onnistuneiksi.

""Voittomme oli hyvä esimerkki toimivan projektiryhmän ideointivoimasta. Ryhmään kuului Skanska Kotien henkilöstön ja arkkitehtien lisäksi maisema-arkkitehti LOCI-maisema-arkkitehdeistä sekä kuvanveistäjä Pertti Kukkonen, ja ehdotuksemme oli monen näkemyksen yhdistelmä. Nyt muokkaamme ehdotuksemme valitsemallemme tontille sopivaksi"", Skanska Kotien aluejohtaja Markus Tanninen sanoo.

Ranta-Ratinaksi kutsutun asuinalueen rakentaminen alkaa vuonna 2007. Alue sijaitsee keskeisellä paikalla, Tampereen keskustassa Pyhäjärven rannalla. Nyt kilpailukohteena olleen korttelin rakennusoikeus on yhteensä 40100 kerrosneliömetriä, josta Skanskan osuus on lähes kolmannes. Heinäkuussa Skanska osti Tampereen Härmälästä 74000 kerrosneliön rakennusoikeuden käsittävän maa-alueen, jolle se aikoo rakentaa noin tuhat asuntoa.

""Ratina ja Härmälä sijaitsevat molemmat ainutlaatuisilla paikoilla, veden äärellä. Niiden avulla voimme taata Tampereella laadukkaan ja monipuolisen asuntotarjonnan tuleviksi vuosiksi"", toteaa Markus Tanninen Skanska Kodeista.

Ratinan tontinluovutuskilpailun ratkaisi Tampereen kaupungin kiinteistö- ja asuntolautakunta 10. elokuuta pidetyssä kokouksessaan. Kilpailusta tarkemmin www.tampere.fi.

Lisätietoja Skanska Kodit Oy Aluejohtaja Markus Tanninen, puh. 020 - 719 4631, Contact

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

"