c

Skanska toteuttaa uuden asuinkorttelin Länsi-Pasilaan

Lehdistötiedotteet 10.4.2007 15.48 CET

"Skanska Kodit toteuttaa uuden asuinkorttelin Länsi-Pasilaan Keskuspuiston tuntumaan. Korttelin rakentaminen alkaa As. Oy Helsingin Kide -nimisestä kohteesta, jonka ennakkomarkkinointi on parhaillaan käynnissä.

Yleisradion naapuriin osoitteeseen Radiokatu 7 nouseva Kide on ensimmäinen kerrostalokohde Länsi-Pasilan alueella pariinkymmeneen vuoteen. Kide on lisäksi ensimmäinen osa neljän kerrostalon muodostamaa kokonaisuutta. Seuraavienkin yhtiöiden nimet ovat tuttuja radiomaailmasta: Ula, Transistori ja Gramofoni.

Helsingin Kiteestä löytää koteja monenlaisiin tarpeisiin. Asuntojen koot vaihtelevat 39 neliön yksiöstä 106,5 neliön neljän huoneen ja keittiön perheasuntoon. ""Erityisesti yksiöt ja kaksiot ovat olleet kysyttyjä"", kertoo markkinointiassistentti Selja Santapakka Skanska Kodeista. Kiteen 50 kotia valmistuvat arviolta kesällä 2008. 6- tai 7-kerroksisen talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy. Punatiiliset julkisivut istuvat hyvin Pasilan muuhun rakennettuun ympäristöön. Pysäköintipaikat tulevat pihakannen ja asuintalojen alle. Pihakannen alta paikkoja voi ostaa, mutta tarjolla on myös vuokrattavia paikkoja, jotka eivät sijaitse yhtiön tontilla.

Länsi-Pasilasta on matkaa Helsingin keskustaan noin kolme kilometriä. Sijainti takaa erinomaiset liikenneyhteydet. Länsi-Pasilan läpi ajaa raitiovaunu 7. Linjaa 9 suunnitellaan jatkettavaksi Ilmalaan, jolloin kiskot kulkisivat Radiokatua pitkin. Vuonna 2009 valmistuva Hakamäentien uudistus parantaa merkittävästi poikittaisliikennettä ja takaa asukkaille nopean reitin kaupungin ulosmenoteille. Myös Keskuspuisto on aivan vieressä. Yhtenäisiä ulkoilureittejä riittää kymmenien kilometrien edestä.

Asuinkortteli rakennetaan osittain vuokratontille. Asunnonostajat voivat valita, ostavatko tontista oman osuuden vai maksavatko he osuuttaan tontin vuokrasta tontinvuokravastikkeena.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy asiakaspalvelujohtaja Erkki Heikkinen, puh. 0400 814 375 Contact

markkinointiassistentti Selja Santapakka, puh. 040 756 1138 Contact

Skanska Oy tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 Contact

"