c

Skanska toteuttaa Turun Centrumin peruskorjauksen

Lehdistötiedotteet 4.6.2010 8.10 CET

Skanska uudistaa Turun Centrum -liikerakennuksen kokonaan marraskuussa 2010 alkavassa peruskorjausurakassa. Turun keskustassa Kristiinankadun ja Eerikinkadun kulmassa osoitteessa Kristiinankatu 8 sijaitseva rakennus muutetaan nykyaikaiseksi liiketaloksi, josta tulee uusi muodin ja vapaa-ajan kaupan keskittymä.

Turun Centrum on rakennettu vuonna 1969 ja sen omistaa CapMan RE II -rahasto. Rahasto tekee merkittävän lisäsijoituksen, jolla kiinteistön saneeraus rahoitetaan. Kiinteistössä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 8 800 m², ja määrä tulee säilymään samana myös korjausurakan jälkeen.

Kiinteistön liiketilakerrosten sisätilat, julkisivu sekä pysäköintilaitos uusitaan kokonaan. Uudistettu liikerakennus avataan syksyllä 2011. Kolmikerroksisen kiinteistön ylin kerros on jo vuokrattu liikunta- ja hyvinvointikeskus Elixialle. Nykyiset yökerhot tulevat jatkamaan toimintaansa kiinteistössä myös saneerauksen aikana. Muiden liiketilojen osalta neuvottelut muodin ja vapaa-ajan liikkeiden sekä ravintoloiden kanssa ovat käynnissä.

”Turun Centrumilla on loistava sijainti, ja nyt tehtävän saneerauksen myötä liikerakennuksen tarjonta tulee täydentämään hyvin nykyistä keskustan palvelutarjontaa. Uskomme, että tälle uudistuneelle muotiin ja vapaa-aikaan keskittyvälle kauppapaikalle on hyvin kysyntää”, sanoo CapMan Real Estaten projektipäällikkö Juhani Erke.

”Projekti on merkittävä liiketilahanke Turussa, ja olemme tyytyväisiä, että Skanska valittiin hankkeen toteuttajaksi. Erityisen ilahduttavaa on, että tilaaja painotti valinnassaan hinnan lisäksi toteutusorganisaatiomme osaamista, kokemusta ja yhteistyötaitoja sekä työmaidemme työturvallisuustasoa”, kertoo aluepäällikkö Hanna Kolehmainen Skanskalta.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli noin 800 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 53 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli lähes 13 miljardia euroa.

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Hanna Kolehmainen, puh. 020 719 3239, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, puh. 020 719 2201, Contact

CapMan Real Estate, projektipäällikkö Juhani Erke, puh. 0207 207 601, Contact