c

Skanska toteuttaa SATOlle 370 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle

Lehdistötiedotteet 19.6.2013 8.45 CET

Skanska ja SATO ovat sopineet noin 370 uuden asunnon toteuttamisesta Espoon Niittymaalle ja Vantaan Tikkurilaan sekä Tampereelle Härmälänrantaan ja Hervantaan vaiheittain vuosina 2013−2015.

Tampereelle Härmälänrantaan valmistuu 27 SATOKotia maaliskuussa 2014. Hervannassa lähtee rakenteille 90 asuntoa suunnitelmien mukaan vuoden 2013 lopulla. Lisäksi SATO ostaa myöhemmin Härmälänrannan kaavoituksessa olevalta alueelta 9 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta, johon suunnitellaan yhteensä noin 120 asuntoa. Alustavan arvion mukaan niiden rakentaminen voisi alkaa vuonna 2014.

”SATOn hankkeet Tampereen Härmälänrannassa ovat tärkeässä osassa uuden viihtyisän asuinalueen luomisessa. Sijainti on erinomainen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella ja Härmälänrannan palvelukeskittymän vieressä. Toivotamme SATOn ja heidän asukkaansa tervetulleiksi viihtymään Härmälänrannassa”, sanoo Skanska Kotien aluejohtaja Toni Tuomola.

”Olemme jo pitkään etsineet Tampereella hyviä investointikohteita. Nyt rakennettavat asunnot vastaavat sijainniltaan ja kooltaan hyvin Tampereen kysyntään”, kertoo SATOn Tampereen aluejohtaja Kari Koponen ja jatkaa: ”Kaavoituksessa oleva rakennusoikeus antaa mahdollisuuden tarjota tulevaisuudessakin asiakkaillemme uusia asuntoja Tampereen kärkipaikalle.”

Pääkaupunkiseudulla Espoon Niittymaalle tulevan noin 90 SATO VuokraKodin rakentaminen aloitetaan kuluvan vuoden loppupuolella ja ne valmistuvat arvion mukaan kesällä 2015. Vantaan Tikkurilaan valmistuu noin 50 asuntoa alkuvuodesta 2015.

”Molemmat kohteet tulevat sijaitsemaan raideliikenteen varrella: Niittymaan Urheilupuiston metroasema valmistuu 2015 ja Tikkurilan kohteesta on juna-asemalle matkaa vajaa kilometri”, toteaa pääkaupunkiseudulle tulevista kohteista johtaja Antti Aarnio SATOsta. 

”Sato on Skanskan pitkäaikainen ja hyvä yhteistyökumppani, ja onkin erityisen mukavaa päästä toteuttamaan hankkeita Skanskan maalle pitkäjänteisesti yhdessä. Voimme nyt tarjota asiakkaallemme osaamistamme laajasti koko ketjussa: suunnittelussa, talotekniikassa ja rakentamisessa. Tämä johtaa varmasti hyvään lopputulokseen”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanska Talonrakennuksen Etelä-Suomen asuntorakentamisyksiköstä.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, Tampere, tulosyksikön johtaja Jyrki Lautarinne, puh. 040 505 1348, Contact

Skanska Kodit, aluejohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, Etelä-Suomi, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

SATO (Tampere), aluejohtaja Kari Koponen, puh. 0400 386 271, Contact

SATO (Helsinki), yksikön johtaja Antti Aarnio, puh. 040 164 7052, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.