c

Skanska Infra hoitaa 674 siltaa Oulun seudulla

Lehdistötiedotteet 22.3.2007 10.09 CET

"Skanska Infra ja Tiehallinto ovat solmineet viiden vuoden palvelusopimuksen Oulussa, jossa Tiehallinto siirtää näin ensimmäistä kertaa vastuun omistamiensa siltojen kunnossapidosta lähes kokonaan yksityiselle yritykselle.

""Tämä on meille uudenlainen haaste, koska vastaavaa siltojen kunnossapitosopimusta ei ole aiemmin tehty. Uskon, että tähän suuntaan ollaan tulevaisuudessa menossa"", sanoo Skanska Infran aluejohtaja Ari Huovila.

Sopimukseen sisältyy perinteisen urakan tapaan myös siltojen korjaustyöt. Lisäksi Skanska hoitaa vuosittaiset siltatarkastukset ja viiden vuoden välein tehtävät yleistarkastukset. Skanskan vastuulla on myös seurata jatkuvasti siltojen kuntoa ja laatia pitkäjänteisiä korjausaikatauluja. Sopimus kattaa kaikki Tiehallinnon omistamat sillat Oulun läänin länsiosasta Limingasta etelään. Alueella on noin 670 siltaa.

Palvelusopimus on laadittu vuosille 2007-2012, ja Tiehallinnolle sopimus maksaa yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa vuosittain.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy Aluejohtaja Ari Huovila, p. 050 4656 119 Contact "