c

Skanska kunnostaa tilat Helsingin eurooppalaiselle koululle

Lehdistötiedotteet 23.9.2008 0.00 CET

Skanska korjaa Bulevardi 18:ssa sijaitsevan kiinteistön Helsingin eurooppalaisen koulun käyttöön. Viisikerroksiseen uusrenessanssitaloon tulee tilat noin 330 oppilaalle ja 40 opettajalle. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana, ja työ valmistuu loppuvuodesta 2009. Hankkeen tilaaja on Senaatti-kiinteistöt.

Suomen ensimmäinen eurooppalainen koulu on tarkoitettu ensisijaisesti kesällä 2007 toimintansa aloittaneen Euroopan Unionin kemikaaliviraston henkilöstön lapsille. Koulu aloitti toimintansa väliaikaisissa tiloissa syksyllä 2008 Helsingin yliopiston harjoittelukoulun rakennuksessa Ratakadulla. Uusissa tiloissa Bulevardilla se pääsee aloittamaan vuoden 2010 alussa. Perusparannuksen pääsuunnittelijana on arkkitehti Vesa Tiilikka, ISS Suunnittelupalvelut Oy.

Bulevardi 18 valmistui alun perin ruotsinkieliseksi tyttökouluksi vuonna 1884, myöhemmältä nimeltään Svenska Flicklyseet. Sen on suunnitellut alun perin A.H.Dahlström, sen jälkeen L.I.Lindqvist ja M.Sjerfbeck sekä 1916 valmistuneen laajennuksen Jac. Ahrenberg. Myöhemmin rakennus on ollut Helsingin yliopiston hallinnassa, ja siinä on ollut muun muassa yliopiston yleisiä opetustiloja, kasvatustieteellinen tiedekunta ja viimeksi avoin yliopisto.

Rakennuksessa tehtiin 1980-luvullla peruskorjaus, jonka suunnitteli arkkitehtuuritoimisto Woldemar Baeckman – Jaakko Aartelo. Rakennus on suojeltu.

Skanska on toteuttanut Senaatti-kiinteistölle lukuisia kohteita, muun muassa Oikeusministeriön toimitilojen peruskorjauksen Helsingissä, VTT:n peruskorjauksen toisen vaiheen Espoossa, Attilan kiinteistön peruskorjauksen Tampereella, toimistotalo Sinetin viimeistelytyöt sekä Normaalikoulun ala-asteen ja maanmittauslaitoksen yhtenäisarkiston Jyväskylässä, Oulun yliopiston Tietotalo I:n ja II:n sekä Maasotakoulun päärakennuksen saneerauksen Lappeenrannassa.

Lisätietoja: Senaatti-kiinteistöt, projektipäällikkö Kari Ristolainen, puh. 0205 811 274 gsm 0400 445 321, Contact

ISS Suunnittelupalvelut Oy, arkkitehti Vesa Tiilikka, puh. 0400 514631, Contact