c

Skanskalle Kehä III:n parannusurakka

Lehdistötiedotteet 22.5.2002 15.20 CET

Skanska Tekra Oy:n ja Rakennus Oy Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä on saanut Uudenmaan tiepiiriltä 60 milj. euron arvoisen tienparannusurakan Kehä III:lta. Nyt allekirjoitettu sopimus on Uudenmaan tiepiirin suurin yksittäinen urakka vuosikymmeniin ja nykyisen Tiehallinnon historian suurin. Hanke toteutetaan kokonaismaksu- ja kokonaisvastuu-urakan sovellutuksena, jossa urakoitsija täydentää tilaajan laatimaa rakennussuunnitelmaa samanaikaisesti urakan edetessä.

Kehä III parannetaan Lentoasemantien ja Tikkurilan välillä 5,4 kilometrin matkalta kaksiajorataiseksi, bussikaistoilla varustetuksi tieksi. Ajoradoista tulee pääosin nelikaistaisia Kehätielle tulevien ja poistuvien ramppien vuoksi. Lentoasemantien ja Tikkurilan välille rakennetaan kevyen liikenteen väyliä yli kymmenen kilometriä ja siltoja 40. Meluesteitä rakennetaan lähes koko matkalle. Väylän ilmettä parannetaan mm. yhtenäisin meluntorjunta- ja valaistusratkaisuin.

Kohde on varsinkin liikenneolosuhteiltaan erittäin vaativa. Työt Kehä III:lla alkavat kesäkuussa 2002, ja urakka on valmis lokakuun lopussa 2005. Työmaa työllistää parhaimmillaan n. 250 henkeä.

Lisätietoja:

Skanska Tekra Oy, Aluejohtaja Jouni Happonen, puh. 050 595 4586

Rakennus Oy Lemminkäinen, Yksikönjohtaja Timo Kohtamäki, puh. 040 5853 113

Tiehallinto Uudenmaan piiri, Projektipäällikkö Kari Pipinen, puh. 0400 805 137