c

Tampereen Ratinanrannassa muurataan peruskivi uudistuvalle kaupunginosalle

Lehdistötiedotteet 21.5.2008 12.39 CET

"Ratinanrannassa Tampereella muurataan toukokuun 21. päivänä peruskivi neljälle uudelle asuntoyhtiölle, joista Skanska Kodit Oy:n, YIT Rakennus Oy:n ja Hartela Oy:n yhteistyönä toteuttama uusi asuinkortteli alkaa muodostua. Valmistuttuaan kokonaan vuonna 2012 Ratinanranta tarjoaa kodin noin tuhannelle tamperelaiselle.

Tampereen kaupungin järjestämässä kutsukilpailussa kolme parhaaksi arvioitua rakennuttajaa sai valita kukin oman pihapiirin, jonka toteuttavat Ratinanrantaan.

Hartelan Asunto Oy Ratinanranta Tampere ja Asunto Oy Ratinanniemi Tampere, Skanskan Asunto Oy Tampereen Ratinanrannan Aallotar ja YIT:n Asunto Oy Tampereen Ratinan Tähystäjä ovat ensimmäiset yhtiöt, jotka nousevat alueelle.

""Viihtyisän asuinympäristön luomisessa hyvä aluesuunnittelu on vähintään yhtä tärkeää kuin laadukas arkkitehtuuri"", toteaa Skanskan aluejohtaja Kaisa Malkamäki jatkaa: ""Rakennamme Ratinanrantaan yhteensä 104 kotia. Aallottaresta olemme saaneet satoja ennakkokyselyjä, ja lähes kaikki sen asunnot on jo myyty.""

Työpäällikkö Tapio Rantala Hartelasta yhtyy näkemykseen: ""Asuntomyynti käy Ratinassa vilkkaana. Aloitimme myynnin huhtikuussa tänä vuonna, ja kaksi ensimmäistä yhtiötämme valmistuvat maaliskuussa ja lokakuussa 2009.""

""Ratinan rakentaminen tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia keskusta-asumiseen Pyhäjärven rannalla kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Ratinanrannan ainutkertaisuuden vuoksi olemme ottaneet käyttöön kerrostaloasumiseen uusia piirteitä, kuten sisustusmateriaaliteemat ja visualisoinnin tukemaan jo onnistunutta suunnittelua ja arkkitehtuuria"", toteaa YIT:n aluejohtaja Ilkka Kääriäinen.

Ratinan eteläranta on herkullinen yhdistelmä keskustaa ja kaupunkiluontoa. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia järvenrantamaisemasta, josta vain harva kaupunkikeskustan asukas voi yleensä edes haaveilla. Paikan arvokkuuden ja suuren kaupunkikuvallisen merkityksen takia kutsukilpailun tuomaristo painotti kilpailuehdotusten valinnassa korkealaatuista arkkitehtuuria.

Eniten rakennusoikeutta Ratinanrannassa on YIT:llä: noin 15 200 kerrosneliömetriä. Seuraavaksi tulevat Hartela noin 13 600 ja Skanska 11 300 kerrosneliömetrillään.

Ratinanrannan asuinkorttelia rajaavat pohjoisessa Tampereen valtatie ja idässä myöhemmin rakennettava Voimakatu. Korttelin eteläreunalle tulee Ratinanranta-niminen, Pyhäjärven rantaa kulkeva bulevardi, joka on tarkoitettu kävelyyn ja pyöräilyyn. Korttelin länsipuolelle tullaan rakentamaan Ratinannokka-niminen puisto. Ratinanrannan asukkaat saavat myös pysäköintitalon.

Alueen ympäristö muuttuu lähivuosina huomattavasti, kun Tampereen valtatie kunnostetaan ja sen varteen tulee uusia rakennuksia. Myös lähellä sijaitsevan stadionin palveluja kehitetään. Suunnitteilla on lisäksi kauppakeskus, joka tulee sijaitsemaan stadionin ja linja-autoaseman välissä.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 60 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 15 miljardia euroa. Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Hartela on johtava ja arvostettu suomalainen rakentaja ja talotekniikkaosaaja, jonka toiminta Suomessa keskittyy vakiintuneille toiminta-alueille Etelä-Suomeen, Päijät-Hämeeseen, Lounais-Suomeen, Oulun seudulle sekä Pirkanmaalle. Viennissä pääkohdemaana on ollut Venäjä. Vuonna 2007 konsernin yhteenlaskettu liikevaihto oli 320 miljoonaa euroa ja henkilöstöä noin 1200. Vankka ammattitaito, monella rakentamisen alueella saatu tekninen etumatka sekä henkilökunnan vähäinen vaihtuvuus ovat Hartelan menestymisen avaintekijöitä.

YIT on Pohjois-Euroopan johtava kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. YIT rakentaa, kehittää ja ylläpitää hyvää elinympäristöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Vuonna 2007 YIT:n liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 23 000. YIT:n osake noteerataan OMX Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, markkinointikoordinaattori Contact, puh. 020 719 4632

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Contact, puh. 020 719 4623

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 020 719 2201

Hartela Oy, työpäällikkö Contact, puh. 050 3796 394

YIT Rakennus Oy, aluejohtaja Contact, puh. 040 519 59 53

YIT Rakennus Oy, projektipäällikkö Contact, puh. 020 433 4689

www.skanska.fi

www.hartela.fi

www.yit.fi

"