c

Skanska myy Lintulahden toimistotalon

Lehdistötiedotteet 5.8.2010 0.00 CET

Skanska Commercial Development Finland Oy on myynyt Helsingissä sijaitsevan Koy Lintulahdenvuoren toimistotalon saksalaiselle Commerz Realille. Kauppahinta on noin 38,4 miljoonaa euroa.

”Olemme iloisia siitä, että modernit ja ympäristötehokkaat toimistokiinteistömme kiinnostavat sekä vuokralaisia että sijoittajia”, sanoo Jukka Pitkänen, Skanska Commercial Development Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Lintulahden toimistotalo käsittää noin 10 700 neliötä, ja yli 90 % tiloista on vuokrattu. Sörnäistenrannassa sijaitseva kiinteistö valmistui kesällä 2009. Se on Skanska Commercial Development Finland Oy:n ensimmäinen hanke Suomessa.

Hanke sai myös ensimmäisenä Suomessa LEED®-ympäristöluokituksen kultatason esisertifikaatin. LEED-sertifiointi on arviointimenetelmä, joka edistää rakentamisen kestäviä ratkaisuja käyttäjien ja ympäristön hyvinvoinnin näkökulmasta. Näitä ovat muun muassa kestävä maankäyttö, energiatehokkuus, veden säästäminen, ekologisten materiaalien valinta ja käyttö, sisäilman laatutekijät sekä kestävää kehitystä edistävät innovaatiot rakennusprosessissa.

Skanska Commercial Development Finlandin seuraava hanke on Skanskan uusi Suomen-pääkonttori, Skanskatalo, jonka rakentaminen on käynnissä Helsingin Ruskeasuolla, Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalla tontilla. Rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2012 alussa. Kahdeksankerroksisen talon pinta-ala on noin 9 000 kerrosneliömetriä, jotka tulevat kokonaan Skanskan omaan käyttöön.

Projektin suunnittelussa on pyritty ratkaisuihin, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa ja ympäristöä. Skanska tähtää hankkeessa LEED-ympäristöluokituksen ylimpään eli platinatasoon.

Skanskatalon rakennus on ensimmäinen vaihe Ruskeasuon tulevassa toimistokeskittymässä, johon Skanska aikoo toteuttaa kaikkiaan neljä toimistotaloa kahdelle tontille.