c

Skanska rakentaa Kuopion uuden postikeskuksen

Lehdistötiedotteet 3.10.2008 0.00 CET

Skanska on valittu Kuopioon rakenteilla olevan uuden postikeskuksen urakoitsijaksi.

Uuden postikeskuksen noin 10 hehtaarin tontilla Matkuksessa Patterimäenkadulla tehdään parhaillaan maansiirtotöitä. Noin 20 500 neliö postikeskuksen perustusten rakentaminen aloitetaan lokakuun puolivälissä ja runkorakentaminen marraskuun lopulla. Uusien lajittelukoneiden asentaminen aloitetaan syksyllä 2009, ja postikeskus aloittaa toimintansa keväällä 2010.

Uusi postikeskus sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Hiltulanlahdessa, Savon radan ja vanhan viitostien välisellä alueella, Matkusjärven pohjoispuolella, noin 11 km keskustasta lounaaseen.

Nykyinen postikeskus Särkiniemen kaupunginosassa aloitti toimintansa 1982 helmikuussa. Postikeskuksen toiminta on kasvanut monikertaiseksi toimintansa aikana. 1990-luvulla postikeskusta laajennettiin kaksi kertaa. Postikeskuksessa käsitellään päivittäin noin 700 000 lähetystä ja se on noin 180 itellalaisen työpaikka.

Uuden postikeskuksen rakentaminen Kuopioon on osa Itellan postinkäsittelyn 160 miljoonan euron investointia, johon kuuluvat myös uudet lajittelukoneet tietojärjestelmineen. Kuopion lisäksi Helsingin postikeskuksessa tehdään perusparannuksia, Tampereella laajennetaan ja Ouluun rakennetaan uusi postikeskus. Postikeskuksiin asennettavat uudet koneet ja järjestelmät ovat käytössä koko maassa 2010 loppuun mennessä.