c

Valtatie 4:llä alkavat päällystystyöt välillä Mäntsälä–Lahti

Lehdistötiedotteet 21.8.2007 9.04 CET

Valtatie 4:n pohjoiseen johtava ajorata Mäntsälästä Lahteen saa uuden päällysteen syksyn aikana. Päällystystyöt alkavat keskiviikkona 22.8., ja ne valmistuvat lokakuun puoliväliin mennessä. Asfaltointityöt toteuttaa Skanska Asfaltti Oy. Töitä tehdään arkisin klo 6.00–21.00, mutta perjantaisin työt lopetetaan jo klo 14.00.

Työn aikana kiinnitetään liikenneturvallisuuteen erityistä huomiota. Liikennettä ei pysäytetä päällystystöiden aikana, sillä yksi kaista on jatkuvasti käytettävissä. Päällystettävässä kohteessa nopeusrajoitus on kuitenkin vain 50 km tunnissa ja yön ja viikonlopun aikana 80 tai 100 km tunnissa, joten tienkäyttäjiltä toivotaan malttia. Valmiiksi päällystetyllä osalla nopeusrajoitus on 100 km tunnissa ja ajoratamerkintätöiden jälkeen normaali 120 km tunnissa.

Nyt päällystettävä pohjoiseen johtava ajorata asfaltoitiin edellisen kerran kesällä 2001. Etelään johtava ajorata on puolestaan päällystetty viimeksi vuosina 2004–2005.

Tiehallinto ja Tieyhtiö Nelostie Oy allekirjoittivat 19.3.1997 valtatie 4:n osuutta Järvenpää–Lahti koskevan 15 vuoden palvelusopimuksen moottoritietasoisesta tienpitopalvelusta. Sopimuksen mukaan Tieyhtiö Nelostie vastaa tien kunnossapidosta vuoden 2012 elokuuhun saakka.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, projektipäällikkö Contact

Tieyhtiö Nelostie Oy, toimitusjohtaja Contact