c

"Taiteilija Pauno Pohjolaisen näyttely yhteistyössä Skanskan kanssa Kuopiossa "

Lehdistötiedotteet 29.4.2008 10.05 CET

"Taiteilija Pauno Pohjolainen ja Skanska järjestävät yhteistyössä näyttelyn, jossa on esillä Pohjolaisen taidetta vuosien varrelta.

Pohjolainen tunnetaan monista rohkeista julkisista teoksistaan, joista yksi esimerkki on Kuopion Osuuspankin Pennejä taivaasta -teos. Lisäksi hänen töitään on esillä lukuisissa sakraalitiloissa. Pohjolaisen työt ovat sekoitus maalaus- ja veistotaidetta. Hänet tunnetaan myös taitavana puun käsittelijänä.

""Työt puhukoon puolestaan. En haluaisi itse liikaa kertoa teoksistani, koska kukin näkee ne omalla tavallaan"", toteaa Ars Fennicalla ja Pro Finlandialla palkittu taiteilija itse.

Näyttely järjestetään asuinkerrostalon katu- ja pohjakerroksen Kellarigalleriassa, joka sijaitsee Suokatu 35:ssä lähellä Kuopion keskustaa ja toria. Skanska peruskorjaa rakennuksen, jossa näyttely sijaitsee, ja rakentaa viereiselle tontille asuinkerrostalon. Pohjolaisen työt ovat esillä Kellarigallerian jäähyväisnäyttelyssä 30.4.–1.6.2008.

Rakennushankkeen ensimmäinen vaihe, viisikerroksinen Anne Berg Skanska Kodit Oy:stä.

Pauno Pohjolaisen näyttely Kellarigalleria Suokatu 35 70110 Kuopio Avoinna 30.4.–1.6.2008 ke–pe kello 11–17 ja la–su kello 12–16

Lisätietoja: Taiteilija Pauno Pohjolainen, puh. 044 361 2949 www.paunopohjolainen.net

Skanska Kodit Oy, myyntineuvottelija Contact

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Contact"