c

Kiinteistö- ja rakennusalan elinkaariosaamisen avaimena yhteistyö

Lehdistötiedotteet 22.10.2002 9.46 CET

– Rakennusalan toimitusketjujen on vastattava viranomaisten ja asiakkaiden ympäristövaatimusten kasvuun tiivistämällä yhteistyötä

Eettinen johtaminen, sijoittaminen ja rahoitus Ohjelmaan kuuluu rakennusalan asiantuntijaseminaari 6.11.2002 aiheena ”Elinkaariosaaminen kiinteistö- ja rakennusalalla – yhteistyö avaimena.” Seminaarin puheenjohtajana toimii johtaja Tuomas Särkilahti Skanskasta.

Tuomas Särkilahden mukaan kaikkien rakennusalan toimijoiden on varauduttava viranomaisten ja asiakkaiden ympäristövaatimusten kiristymiseen: – Hallituksen rakennuspoliittinen ohjelma, maankäyttö- ja rakennuslaki sekä kiinteistö- ja rakennusalan visio 2010 näyttävät korkean tason linjauksina selvän suunnan. Kiristyvien viranomaisvaatimusten täyttäminen on lähinnä minimi, jonka yhä useammat asiakkaat haluavat ylittää. Ne, jotka ennakoivat tulevan tilanteen, ovat vahvoilla myös huomenna. Yksittäisten tilaajien, suunnittelijoiden, toimittajien tai alihankkijoiden panos ei riitä, vaan koko toimitusketjun on pystyttävä yhtä hyvään suoritukseen, korostaa Särkilahti. Rakennusalan iltapäiväseminaarissa 6.11. tullaan keskustelemaan tästä yhteistyöstä.

– Skanska sponsoroi OtaEco´02-tapahtumaa, koska haluamme olla kehittämässä rakennusalan ympäristöosaamista ja jakamassa omaa tietämystämme myös muiden alojen asiantuntijoille. Skanska on sitoutunut kehittämään rakennus- ja kiinteistöalan ympäristösaamista, ja haluamme keskustella avoimesti tällä vuoden tärkeimmällä valtakunnallisella ympäristöareenalla. Avoin tieto hälventää vanhaa käsitystä alamme passiivisuudesta ympäristöasioissa, uskoo Tuomas Särkilahti.

Tekniikan lisensiaatti Tuomas Särkilahti on aiemmin toiminut Skanskassa hankintatehtävissä ja laatupäällikkönä. Tällä hetkellä hän vastaa asuntorakentamisen tulosyksiköstä Etelä-Suomessa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, johtaja Tuomas Särkilahti, puh. (09) 6152 2209, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.dipoli.hut.fi/ymparisto/otaeco/ohjelma.htm