c

Manskun Rasti etenee – Skanska aloittaa uuden toimistotalon rakentamisen Ruskeasuolla

Lehdistötiedotteet 8.12.2010 0.00 CET

Skanska aloittaa uuden toimistotalon rakentamisen Helsingin Ruskeasuolle, Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalle tontille. Skanska Commercial Development Finlandin investoinnin arvo on lähes 23 miljoonaa euroa. Kahdeksankerroksiseen taloon tulee noin 7 500 neliötä vuokrattavaa toimitilaa. Rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2011, ja talo valmistuu elokuussa 2012.

”Uskomme Manskun Rastin kiinnostavan yrityksiä, jotka panostavat ympäristötehokkuuteen, toimivuuteen ja työhyvinvointiin. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota toimistotyön luonteen muuttumiseen yhä monimuotoisemmaksi sekä kasvavan mobiilityön vaatimuksiin. Manskun Rasti sijaitsee sujuvien liikenneyhteyksien varrella, sopivalla etäisyydellä sekä ydinkeskustasta että lentokentältä”, hankkeen kehittämisestä ja tilojen vuokraamisesta vastaavan Skanska Commercial Development Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Pitkänen kertoo.

Uusi toimistotalo on toinen vaihe Ruskeasuon tulevasta toimistokeskittymästä, Manskun Rastista, johon Skanska aikoo toteuttaa kaikkiaan neljä toimistotaloa kahdelle tontille. Rakennusoikeutta on yhteensä 33 000 kerrosneliömetriä. Talot on suunnitellut arkkitehtitoimisto Larkas & Laine. Ensimmäisenä alueen rakennuksista aloitettiin Skanskan Suomen-pääkonttorin Skanskatalon rakentaminen, ja se valmistuu vuoden 2012 alussa.

Projektin suunnittelussa on pyritty ratkaisuihin, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa ja ympäristöä. Skanska tähtää hankkeessa LEED®-ympäristöluokituksen ylimpään eli platinatasoon. Rakennus tulee täyttämään myös EU GreenBuilding -vaatimukset, eli sen energiankulutus on vähintään 25 prosenttia pienempi kuin mitä tämänhetkiset rakentamismääräykset edellyttävät.

Skanska Commercial Development Finlandin ensimmäinen hanke, kesällä 2009 Sörnäistenrantaan valmistunut Lintulahden toimistotalo, sai platinatason LEED-sertifikaatin (Core & Shell) ensimmäisenä toimistotalohankkeena Euroopassa. Rakennuksen osti elokuussa 2010 saksalainen Commerz Real.

Kuvassa: Manskun Rastin toimistokeskittymä rakentuu Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalle tontille. Kulmatalo on hankkeen toinen vaihe, jonka rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2011, ja talo valmistuu elokuussa 2012. Vasemmalla kuvassa rakenteilla oleva Skanskatalo.