c

Skanska peruskorjaa Kirjauksenmäen palvelukeskuksen tiloja Riihimäellä

Lehdistötiedotteet 12.10.2007 12.17 CET

"

Kirjauksenmäen palvelukeskuksen peruskorjauksen ensimmäinen vaihe päättyy lokakuun puolivälissä. Skanskan toteuttamat seuraavat vaiheet käynnistyvät heti tämän jälkeen. Skanskan johdolla uusitaan muun muassa hissi, iv-konehuone ja koko talotekniikka, keittiö ja kellarikerroksessa sijaitsevat tilat. Lisäksi palvelukeskuksen asuinhuoneissa tehdään täydellinen peruskorjaus: esimerkiksi kaikki pesutilat uusitaan. Kokonaisuudessaan peruskorjaus saadaan päätökseen vuonna 2009.

Palvelukeskuksen yhden osaston asukkaat on siirretty peruskorjauksen ajaksi Kotokartanon säätiön palvelutaloon Riihimäen keskustaan, ja loput osastot siirtyvät palvelutalon sisällä eri tiloihin sitä mukaa, kun korjaustyöt etenevät. ""Rakennustyössä otetaan huomioon käytössä olevien tilojen toiminta ja se, että pöly, melu ja poikkeukselliset kulkutiet häiritsevät palvelukeskuksen väkeä mahdollisimman vähän"", sanoo Skanskan rakennuspäällikkö Olavi Saarinen.

Kirjauksenmäen palvelukeskus sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Riihimäen rautatieasemalta osoitteessa Kontiontie 73. Keskuksessa on 143 asukasta, 8–10 palveluasukasta sekä noin 100 työntekijää.

Palvelukeskuksen asiakasmäärä tulee säilymään peruskorjauksen jälkeen ainakin aluksi ennallaan. Keskuksessa on viisi vanhainkotiosastoa ja yksi palveluasunto-osasto.

Kirjauksenmäen palvelukeskus koostuu kahdesta osasta, josta vanhempi, viisikerroksinen on rakennettu 1960-luvulla. Uudempi kaksikerroksinen siipi valmistui vuonna 1983, ja samassa yhteydessä peruskorjattiin vanha osa.

""Meneillään olevan peruskorjauksen myötä saamme rakennuksen vanhemman osan ensimmäiseen kerrokseen kuntoutus- ja askartelutilat. Lisäksi sinne saadaan toimitilaa yksityisille yrittäjille, kuten kampaamolle ja jalkahoitolalle"", kertoo palvelukeskuksen johtaja Marja-Liisa Suontausta.

Palvelukeskuksen keittiö valmistaa ruokaa paitsi itse palvelukeskukseen, myös perusturvatoimen muihin yksiköihin. Oman keittiön ollessa korjattavana palvelukeskuksen keittiöhenkilökunta tuottaa palvelukeskuksen ateriat Harjunrinteen yläasteen keittiössä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Contact, puh. 040 562 4536

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070

Riihimäen kaupunki, Kirjauksenmäen palvelukeskuksen johtaja Contact, puh. (019) 758 4410

"