c

Skanska rakentaa Prisma Loimaan

Lehdistötiedotteet 15.6.2011 9.04 CET

Skanska rakentaa Turun Osuuskaupan (TOK) Prisma-keskuksen Loimaalle.

Uusi Prisma rakennetaan nykyisen S-marketin kiinteistön taakse.

Prisma-keskus muodostuu uudesta Prisma-rakennuksesta ja peruskorjattavasta ns. Hankkija-maatalouden kiinteistöstä. Uudisrakennuksen tieltä on purettu tontilla oleva entinen huonekalumyymälä. Nykyinen S-market jatkaa toimintaansa kunnes uusi kauppakeskus avataan.

Rakennustyöt käynnistyvät kesäkuun aikana. Hanke tulee työllistämään rakennusvaiheen aikana keskimäärin 50 henkeä.

”TOK:n asiakasomistajien määrä on lisääntynyt Loimaan seudulla viime vuosina. Yli 56 % Loimaan seudulla asuvista talouksista on Turun Osuuskaupan asiakasomistajia. Alueen asiakasomistajat ovat keskittäneet ostojaan alueensa omaan kauppaan S-market Loimaalle. Nyt alueen asiakasomistajien kerryttämää tulosta käytetään Loimaan seutukunnan palvelujen parantamiseen. S-market Loimaa on vuosien saatossa jäänyt pinta-alaltaan ja valikoimiltaan liian pieneksi asiakkaiden toiveisiin nähden. Loimaan Prisma-keskus tulee merkittävästi parantamaan alueen palvelutarjontaa ja vetovoimaa. Näin asiakasomistajien kerryttämää tulosta palautetaan takaisin yhä parempina palveluina, TOK:n Prisma-ketjujohtaja Jussi Virtanen kertoo.

 Uuden Prisma-keskuksen pinta-ala on noin 10 700 neliötä, josta Prisman osuus on 7 200 neliötä ja kahvila-ravintolan 470 neliötä. Lisäksi kauppakeskukseen tulee tiloja myös muille yrittäjille. Keskuksen rakennustyöt alkavat kesäkuussa, ja uusi keskus avataan asiakkaille syksyllä 2012. Prisma-keskuksen pääsuunnittelija on Matti Haapajärvi arkkitehtitoimisto JMH:sta.

 Ennen autokauppana toiminut kiinteistö ei vastaa nykyisiä vaatimuksia eikä sen jatkokehittäminen ole enää mahdollista. Vanha kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan pysäköintitilaa. Myös ABC polttonestejakelimon paikka tontilla on muuttunut. Uudistettu polttonestejakelimo otettiin käyttöön 6.6.

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Vesa Hintukainen, Tulosyksikön johtaja